Want to win a PS4? Go Premium and enter to win our High-Tech Treats giveaway. Enter to Win

x
?
Solved

AutoDiscover Exchange 2010

Posted on 2013-01-09
6
Medium Priority
?
1,892 Views
Last Modified: 2013-01-15
All of a sudden users started getting the "allow this website to configure" dialog box popping up in Outlook. Also Users were unable to turn off their Out of Office assistant getting the error "your automatic reply settings cannot be displayed because the server is currently unavailable. try again later". On top of that when you open a new email box we get "mailtips could not be retrieved." I looked through my event log and the application is filled with "Event Id 3, System.ServiceModel 3.0.0.0" Any help would be greatly appreciated.
0
Comment
Question by:reindeerauto
[X]
Welcome to Experts Exchange

Add your voice to the tech community where 5M+ people just like you are talking about what matters.

  • Help others & share knowledge
  • Earn cash & points
  • Learn & ask questions
  • 4
6 Comments
 
LVL 63

Expert Comment

by:Simon Butler (Sembee)
ID: 38759373
What has changed?
A response of nothing is not allowed, because something has changed.
Autodiscover is working in a different way, which would point to either a web site or DNS modification.
The detail you have posted of the event log entry isn't enough - you need to post the full entry.

Simon.
0
 

Author Comment

by:reindeerauto
ID: 38759391
I have changed nothing in the nework, it literally worked yesterday and is not working correctly today. I have attached the entire event log entry.


WebHost failed to process a request.
 Sender Information: System.ServiceModel.ServiceHostingEnvironment+HostingManager/42931033
 Exception: System.ServiceModel.ServiceActivationException: The service '/EWS/Exchange.asmx' cannot be activated due to an exception during compilation.  The exception message is: Method not found: 'System.String System.ServiceModel.Activation.Iis7Helper.ExtendedProtectionDotlessSpnNotEnabledThrowHelper(System.Object)'.. ---> System.MissingMethodException: Method not found: 'System.String System.ServiceModel.Activation.Iis7Helper.ExtendedProtectionDotlessSpnNotEnabledThrowHelper(System.Object)'.
   at System.ServiceModel.WasHosting.MetabaseSettingsIis7V2.WebConfigurationManagerWrapper.BuildExtendedProtectionPolicy(ExtendedProtectionTokenChecking tokenChecking, ExtendedProtectionFlags flags, List`1 spnList)
   at System.ServiceModel.WasHosting.MetabaseSettingsIis7V2.WebConfigurationManagerWrapper.GetExtendedProtectionPolicy(ConfigurationElement element)
   at System.ServiceModel.WasHosting.MetabaseSettingsIis7V2.ProcessWindowsAuthentication(String siteName, String virtualPath, HostedServiceTransportSettings& transportSettings)
   at System.ServiceModel.WasHosting.MetabaseSettingsIis7V2.CreateTransportSettings(String relativeVirtualPath)
   at System.ServiceModel.Activation.MetabaseSettingsIis.GetTransportSettings(String virtualPath)
   at System.ServiceModel.Activation.MetabaseSettingsIis.GetAuthenticationSchemes(String virtualPath)
   at System.ServiceModel.Channels.HttpChannelListener.ApplyHostedContext(VirtualPathExtension virtualPathExtension, Boolean isMetadataListener)
   at System.ServiceModel.Channels.HttpsChannelListener.ApplyHostedContext(VirtualPathExtension virtualPathExtension, Boolean isMetadataListener)
   at System.ServiceModel.Channels.HttpsTransportBindingElement.BuildChannelListener[TChannel](BindingContext context)
   at System.ServiceModel.Channels.BindingContext.BuildInnerChannelListener[TChannel]()
   at Microsoft.Exchange.Services.Wcf.MessageEncoderWithXmlDeclarationBindingElement.BuildChannelListener[TChannel](BindingContext context)
   at System.ServiceModel.Channels.BindingContext.BuildInnerChannelListener[TChannel]()
   at System.ServiceModel.Channels.Binding.BuildChannelListener[TChannel](Uri listenUriBaseAddress, String listenUriRelativeAddress, ListenUriMode listenUriMode, BindingParameterCollection parameters)
   at System.ServiceModel.Description.DispatcherBuilder.MaybeCreateListener(Boolean actuallyCreate, Type[] supportedChannels, Binding binding, BindingParameterCollection parameters, Uri listenUriBaseAddress, String listenUriRelativeAddress, ListenUriMode listenUriMode, ServiceThrottle throttle, IChannelListener& result, Boolean supportContextSession)
   at System.ServiceModel.Description.DispatcherBuilder.BuildChannelListener(StuffPerListenUriInfo stuff, ServiceHostBase serviceHost, Uri listenUri, ListenUriMode listenUriMode, Boolean supportContextSession, IChannelListener& result)
   at System.ServiceModel.Description.DispatcherBuilder.InitializeServiceHost(ServiceDescription description, ServiceHostBase serviceHost)
   at System.ServiceModel.ServiceHostBase.InitializeRuntime()
   at System.ServiceModel.ServiceHostBase.OnOpen(TimeSpan timeout)
   at System.ServiceModel.Channels.CommunicationObject.Open(TimeSpan timeout)
   at System.ServiceModel.ServiceHostingEnvironment.HostingManager.ActivateService(String normalizedVirtualPath)
   at System.ServiceModel.ServiceHostingEnvironment.HostingManager.EnsureServiceAvailable(String normalizedVirtualPath)
   --- End of inner exception stack trace ---
   at System.ServiceModel.ServiceHostingEnvironment.HostingManager.EnsureServiceAvailable(String normalizedVirtualPath)
   at System.ServiceModel.ServiceHostingEnvironment.EnsureServiceAvailableFast(String relativeVirtualPath)
 Process Name: w3wp
 Process ID: 5864
0
 

Author Comment

by:reindeerauto
ID: 38759545
I had some updates that ran automatically after midnight, I have taken a snapshot of my server and uninstalling the updates to see if this corrects the issue.
0
VIDEO: THE CONCERTO CLOUD FOR HEALTHCARE

Modern healthcare requires a modern cloud. View this brief video to understand how the Concerto Cloud for Healthcare can help your organization.

 

Accepted Solution

by:
reindeerauto earned 0 total points
ID: 38759705
Uninstalling the updates has fixed the problem.
0
 

Author Closing Comment

by:reindeerauto
ID: 38773809
No one gave me the advide to uninstall the updates.
0
 

Expert Comment

by:IMD_IS_Admins
ID: 38778451
We had the same issue, removing the KB2756920 & Reboot fixed it.
http://support.microsoft.com/kb/2756920

More details on how to correct the issue under : http://support.microsoft.com/kb/2801728
0

Featured Post

NFR key for Veeam Agent for Linux

Veeam is happy to provide a free NFR license for one year.  It allows for the non‑production use and valid for five workstations and two servers. Veeam Agent for Linux is a simple backup tool for your Linux installations, both on‑premises and in the public cloud.

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

Know the reasons and solutions to move/import EDB to New Exchange Server. Also, find out how to recover an Exchange .edb file and to restore the file back.
One-stop solution for Exchange Administrators to address all MS Exchange Server issues, which is known by the name of Stellar Exchange Toolkit.
In this video we show how to create an Accepted Domain in Exchange 2013. We show this process by using the Exchange Admin Center. Log into Exchange Admin Center.: First we need to log into the Exchange Admin Center. Navigate to the Mail Flow >> Ac…
This video demonstrates how to sync Microsoft Exchange Public Folders with smartphones using CodeTwo Exchange Sync and Exchange ActiveSync. To learn more about CodeTwo Exchange Sync and download the free trial, go to: http://www.codetwo.com/excha…
Suggested Courses

636 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question