Solved

Windows 7 and Windows 8

Posted on 2013-01-10
16
2,208 Views
Last Modified: 2013-04-12
I have a Windows 7 laptop that allows one to log into the Sonicwall SSL VPN 200; however, when I click a bookmark, it opens and then disappears, no errors are logged. Pop-up blockers have been turned off, site added to Trusted. I am experiencing the same behavior with Windows 8. The Sonicwall 200 has the latest firmware installed. It is working with several other Windows 7 machines
0
Comment
Question by:trainer_arw
[X]
Welcome to Experts Exchange

Add your voice to the tech community where 5M+ people just like you are talking about what matters.

  • Help others & share knowledge
  • Earn cash & points
  • Learn & ask questions
  • 8
  • 5
  • 2
  • +1
16 Comments
 
LVL 95

Expert Comment

by:John Hurst
ID: 38765451
Same problems with two machines - Windows 7 and Windows 8 - for you but not for other users.  Correct?

Have you check the properties for your userid in the SonicWall?  I am not familiar with SonicWall, but it would seem to be this instead of two different computers.

... Thinkpads_User
0
 
LVL 1

Author Comment

by:trainer_arw
ID: 38765725
Logging into the Sonicwall is not a problem, nor conencting from other Windows 7 and Windows XP systems
0
 
LVL 95

Expert Comment

by:John Hurst
ID: 38766828
I cannot think of why two different systems would not work properly.

Check if there is something about the userid you are using. Try a different Windows user profile on each of the problem computers and see if a new Windows profile works.

Is there a common piece of software you have installed on both machines and not others. For example, a different or newer antivirus or firewall.

If the machines are new, do they have a vendor-supplied firewall and so you have two firewalls.

Try disabling firewalls temporarily on both problem machines.

Scan both machine for viruses and malware.

.... Thinkpads_User
0
MS Dynamics Made Instantly Simpler

Make Your Microsoft Dynamics Investment Count  & Drastically Decrease Training Time by Providing Intuitive Step-By-Step WalkThru Tutorials.

 
LVL 12

Expert Comment

by:DarinTCH
ID: 38767256
ThinkPad user is heading in the right direction Windows 7 and Windows 8 use UAC plus they have the windows firewall so look at what third-party products you may have installed
try creating an entirely brand-new account this is on the domain
 if not try creating a brand-new account on the local PC and try those
It could be device specific but unlikely since it's two disparate devices more likely it's a user or software issue
0
 
LVL 1

Author Comment

by:trainer_arw
ID: 38768837
I have turned off the firewalls, turned off UAC, uninstalled anti-virus. The Windows 7 system was able to access connect to the VPN appliance (it still can) and to the user's inhouse workstation, then all of a sudden was not able to. Now when one clicks on the bookmark to go to (connect) the workstation, it start to open the screen and then closes, no errors, nothing hangs.
0
 
LVL 95

Expert Comment

by:John Hurst
ID: 38768852
@trainer_arw - There must be something wrong with the computers since other computers are working.

From before, try a different Windows profile, common software (including A/V), or malware.

.... Thinkpads_User
0
 
LVL 1

Author Comment

by:trainer_arw
ID: 38768891
I have tried several different profiles, I have reset Internet Explorer, uninstalled the current version of Internet Explorer (installed version 9, tried with version 8, same, re-installed version 9, same), downloaded and re-installed the current version
0
 
LVL 95

Expert Comment

by:John Hurst
ID: 38768931
What is different between the machines that work and the two computers that do not work.

Virus and malware.
Some different piece of software common to the two problem computers.

Did you try moving one of the computers to a different location and network device?

.... Thinkpads_User
0
 
LVL 1

Author Comment

by:trainer_arw
ID: 38795143
All virus and malware scans have not reported any thing, clean
I am running 2 SSL VPN 200 appliances and experiencing the same problem on both of them.
0
 
LVL 95

Expert Comment

by:John Hurst
ID: 38795174
Please help a bit more specifically with my two questions:

1. What is different between the machines that work and the two computers that do not work?

2. Did you try moving one of the computers to a different location and network device? Is one of the 2 SSL VPN devices on a different network?

.... Thinkpads_User
0
 
LVL 95

Accepted Solution

by:
John Hurst earned 500 total points
ID: 38795198
At this point, all but two computers work with no apparent reason.

I would take one of the computers, reinstall Windows, install as little as possible and then try it out in your setup. If it works, continue installing software until (a) it stops working or (b) it remains working when all done.

If (a) what piece of software?
If (b) an unknown corruption in the operating system.

.... Thinkpads_User
0
 
LVL 1

Author Closing Comment

by:trainer_arw
ID: 38815698
this is what I ended up doing, all software that is supposed to installed, is installed, updated and they still work. Nothing appeared to be corrupted prior to re-installing, but that seems to be the way it is with Microsoft sometimes. If all esle fails, re-install
0
 
LVL 95

Expert Comment

by:John Hurst
ID: 38816024
@trainer_arw - Thanks for the update. I know re-install is troublesome and inconvenient, however I am glad you got them working. ... Thinkpads_User
0
 

Expert Comment

by:medx
ID: 39073449
Im having the same problem. Has anybody been able to get this working? Seems like it is Windows 8 IE
0
 
LVL 95

Expert Comment

by:John Hurst
ID: 39073861
Windows 8 IE is IE10 only. I am not having issues with IE10 in my own environment, but sites and devices have not yet universally migrated to IE10. That may be the issue.

Can you try Compatibility Mode? (or did you already?)

You may need a new question here as well.

.... Thinkpads_User
0
 

Expert Comment

by:medx
ID: 39073934
Yes tried compatibility mode. I do believe has something to with IE. works fine from any XP Machine.
0

Featured Post

Optimizing Cloud Backup for Low Bandwidth

With cloud storage prices going down a growing number of SMBs start to use it for backup storage. Unfortunately, business data volume rarely fits the average Internet speed. This article provides an overview of main Internet speed challenges and reveals backup best practices.

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

OfficeMate Freezes on login or does not load after login credentials are input.
A safe way to clean winsxs folder from your windows server 2008 R2 editions
Windows 10 is mostly good. However the one thing that annoys me is how many clicks you have to do to dial a VPN connection. You have to go to settings from the start menu, (2 clicks), Network and Internet (1 click), Click VPN (another click) then fi…
There are cases when e.g. an IT administrator wants to have full access and view into selected mailboxes on Exchange server, directly from his own email account in Outlook or Outlook Web Access. This proves useful when for example administrator want…

724 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question