• Status: Solved
  • Priority: Medium
  • Security: Public
  • Views: 385
  • Last Modified:

Exchnage power shell can't communicate with Exchange mailbox 2010 SP2

Hello all ,

i have Exchange 2010 SP2  during configuring DAG i found many problems which makes me to destroy DAG before it's complete then i remove dag , when i trying to run Exchange power shell i face the following screen  which refer that i can't connect to Exchange mail server which is separated,

shl
then i read about this issues i see that it's related to the IIS then i try to find it's directory i found that it's not exist and give error  as the following :-
is
Please advice ,
0
Bahloul
Asked:
Bahloul
  • 3
  • 3
  • 2
2 Solutions
 
SmightyCommented:
Hello,
first, did you install "Windows RemoteManagement 3.0" (as Windows Update or Standalone Update) on the machine? - The Exchange Console (before SP3) is not able to work properly with WinRM3.0 installed.

Second, you seem to have lost your Files for the Webs used by Exchange.
Your mailserver's Name suggests, that you have another Mailserver at your disposal. If so, you could copy the Files from C:\inetpub from the second server to the first and restart IIS and the Exchange Services. Admittedly, it's a crude way, but effective...
0
 
ChrisCommented:
this good technet article might have your solution

http://blogs.technet.com/b/exchange/archive/2010/02/04/3409289.aspx
0
 
ChrisCommented:
and some extra stuff to help troubleshoot if the above doesn't have the answer


http://blogs.technet.com/b/exchange/archive/2010/12/07/3411644.aspx
0
Problems using Powershell and Active Directory?

Managing Active Directory does not always have to be complicated.  If you are spending more time trying instead of doing, then it's time to look at something else. For nearly 20 years, AD admins around the world have used one tool for day-to-day AD management: Hyena. Discover why

 
BahloulAuthor Commented:
still the issue, :(
0
 
ChrisCommented:
what steps have you done from the above advice.


It might be worth re-installed SP2 as that would replace/update file that potentially could be missing
0
 
BahloulAuthor Commented:
that will fix it of course , but  i copy folder from

C:\inetpub

to the other mail server in the same path and it works fine.thanks.
0
 
BahloulAuthor Commented:
I've requested that this question be closed as follows:

Accepted answer: 0 points for redaweb's comment #a38771498
Assisted answer: 500 points for irweazelwallis's comment #a38771370

for the following reason:

Only copy same folder from similar server, Good day.
0
 
SmightyCommented:
My answer covers all of the solution. I'd like to have at least some points ;)
0

Featured Post

Simplify Active Directory Administration

Administration of Active Directory does not have to be hard.  Too often what should be a simple task is made more difficult than it needs to be.The solution?  Hyena from SystemTools Software.  With ease-of-use as well as powerful importing and bulk updating capabilities.

  • 3
  • 3
  • 2
Tackle projects and never again get stuck behind a technical roadblock.
Join Now