Solved

Microsoft CRM 4.0 Rollup 14 EMails nor sending through Workflows

Posted on 2013-01-15
4
461 Views
Last Modified: 2013-01-30
I had a problem today where some of my users were not able to send emails by running workflows designed to send emails.  I was able to run the same workflows and the emails sent just fine. These workflows always worked fine for everyone in the past.  Version of Outlook and IE does not seem to matter.
I tried adjusting settings in IE for trusted sites, checking that Allow Outlook to send CRM email was checked, closing and reopening Outlook and rebooting clients.  Finally I rebooted the server and this seems to have fixed the problem.
There were no entries in the Sent Items in Outlook or in the history in CRM for the EMails that did not send.  There were no errors in the Event log on the server relating to CRM.
Does anybody know what may have caused this problem and why rebooting corrected it?
0
Comment
Question by:sbdt8631
  • 3
4 Comments
 
LVL 2

Assisted Solution

by:Willdotb
Willdotb earned 500 total points
ID: 38780544
This issue is normally caused by the Asynchronous service becoming idle. Instead of rebooting the server your first port of call should be to restart the Asynchronous service from services.msc

Workflows are executed by this process. When no user is in the system, give it a go stop the service and try fire off a work flow, you'll find it will fail or stay in a waiting condition of waiting for system resources.

It may also be worth while in services.msc setting the recovery properties on Asynchronous service to start should it fail to.
0
 
LVL 1

Author Comment

by:sbdt8631
ID: 38782525
Thank you  Willdotb.  Any idea why it would work fine for me and not other users?  I am accustomed to a server issue such as this affecting everybody.
0
 
LVL 1

Accepted Solution

by:
sbdt8631 earned 0 total points
ID: 38820088
I re-applied Rollup 14 to the EMail Router and the problem seems to have gone away.
0
 
LVL 1

Author Closing Comment

by:sbdt8631
ID: 38834553
I picked my solution because that is what worked.  Re-starting the Asynchronous service would help for a little while but rebooting would eventually be necessary.
0

Featured Post

Revamp Your Training Process

Drastically shorten your training time with WalkMe's advanced online training solution that Guides your trainees to action.

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

What does UTC stand for?  “Coordinated Universal Time” – Think of this as the true time on Planet Earth that never changes with the exception of minor leap seconds here and there to account for the changes in the planet's rotation.   What does th…
When you have clients or friends from around the world, it becomes a challenge to arrange a meeting or effectively manage your time. This is where Outlook's capability to show 2 time zones in one calendar comes in handy.
Many of my clients call in with monstrous Gmail overloading issues with Outlook. A quick tip is to turn off the All Mail and Important folders from synching. Here is a quick video I made to show you how to turn off these and other folders in Gmail s…
A short tutorial showing how to set up an email signature in Outlook on the Web (previously known as OWA). For free email signatures designs, visit https://www.mail-signatures.com/articles/signature-templates/?sts=6651 If you want to manage em…

749 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question