Avaya IP-phone not working

I have a couple of IP-phones being added to our PBX.  My network is segmented, but I do not have a voice Vlan.   for some reason when the phone is plugged in,  all it reads is:  

12x0 IP Desktphone
Manual configuration
  Avaya

... start DHCP ....  
Loading BootC ....
Connecting to server...
tips54Asked:
Who is Participating?
 
tips54Connect With a Mentor Author Commented:
This issue was resolved after rebooting the BCM50
0
 
ArneLoviusCommented:
the phone is booting and getting an IP address, but is unable to connect to the phone system. If you connect a PC to that VLAN/Subnet, is there are route to the phone system ?
0
 
tips54Author Commented:
I was able to get the phone load after rebooting the Phone system.  Now I get a prompt asking for the Set ID?
0
Improve Your Query Performance Tuning

In this FREE six-day email course, you'll learn from Janis Griffin, Database Performance Evangelist. She'll teach 12 steps that you can use to optimize your queries as much as possible and see measurable results in your work. Get started today!

 
ArneLoviusCommented:
What phone system is it ?
0
 
JRSCGICommented:
By set ID - is it asking you to enter the extension number you want to use?  That is the normal login process once it finds the server - extension ID and password.
0
 
tips54Author Commented:
reboot took care of it
0
Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.

All Courses

From novice to tech pro — start learning today.