?
Solved

The opteration failed

Posted on 2013-02-01
16
Medium Priority
?
399 Views
Last Modified: 2013-04-02
I have a strange issue for outlook 2007.
everytime I try to send out emails to multiple users ('To' & 'CC") I get this message saying operation failed.
If i send it to individual user then it goes through. If i save the message in drafts and send it from OWA it goes through.
this is only happing in 3 of the same kind of laptops. HP probook 6450b.
I have reinstalled office, redid the whole profile but still same problem.
there is nothing in the event viewer.
0
Comment
Question by:starr252
[X]
Welcome to Experts Exchange

Add your voice to the tech community where 5M+ people just like you are talking about what matters.

  • Help others & share knowledge
  • Earn cash & points
  • Learn & ask questions
  • 7
  • 3
  • 2
  • +1
16 Comments
 
LVL 1

Expert Comment

by:Javin-Miles
ID: 38843849
After reinstalling office, do you use the same .pst file?
0
 

Author Comment

by:starr252
ID: 38844916
Yes. should i scan the PST?
0
 
LVL 1

Expert Comment

by:Javin-Miles
ID: 38845167
I'm not really sure if that will help, but i think it's worth a try.

You can find the scanpst.exe in your MS Office folder. c:\Program Files\Microsoft Office\Office##\

http://office.microsoft.com/en-001/outlook-help/repair-outlook-data-files-pst-and-ost-HA010075831.aspx
0
Microsoft Certification Exam 74-409

Veeam® is happy to provide the Microsoft community with a study guide prepared by MVP and MCT, Orin Thomas. This guide will take you through each of the exam objectives, helping you to prepare for and pass the examination.

 

Author Comment

by:starr252
ID: 38865540
I tried scanning but no change.
the strange this is it only happens with HP laptops.
0
 
LVL 1

Expert Comment

by:Javin-Miles
ID: 38867267
Try enabling transport logging in Outlook

http://support.microsoft.com/kb/300479
0
 
LVL 70

Expert Comment

by:Merete
ID: 38870145
Just a thought, I saw this same similar on my partners PC, after we changed ISP I had to re-add all his contacts, he has around 58 contacts and uses them in the ('To' & 'CC") almost like a spam email,  and he saw that exact message.
We are using windows live
 What resolved it was to re-add every contact again and individually check the address of every contact is added correctly.
Export your contact list then delete it and add them all in again.
0
 

Author Comment

by:starr252
ID: 38876065
we are using outlook 2007 on exchange 2010. the user is mostly emailing to user inside the company.
I can delete the nk2 file and let it recreate it.
but i don't think this is going to help as this was a new nk2 file.
0
 
LVL 24

Expert Comment

by:Brian B
ID: 38876717
Check and see if there are any plug-ins causing you problems. Run Outlook in safe mode: Start, Run, "outlook /safe".

In addition, if you have a cache file (search for *.ost), remove it and let outlook rebuild it.
0
 

Author Comment

by:starr252
ID: 38915964
I think it could be a plug in issue but i am not able to find which one?
any suggestions?
0
 

Accepted Solution

by:
starr252 earned 0 total points
ID: 39039197
This is funny....I don't know have many forums I have searched for this issue.
So far....eveyone had incomplete information or temp solution....

I have resolved the issue.

So as per my question.... I was getting an operation failed message when I used to send some emails. This was happening to my HP computers only. another thing I released was it was happening on Win & only. If the same computer was formatted to XP it would be fine.

finally, the culprit was HP privacy manager. It was probably encrypting the cache of something. I removed it and everything is fine now.

thanks for all your suggestions
0
 

Author Comment

by:starr252
ID: 39041419
I've requested that this question be closed as follows:

Accepted answer: 0 points for starr252's comment #a39039197

for the following reason:

Resolved it myself
0
 
LVL 24

Expert Comment

by:Brian B
ID: 39041420
If the asker had tried safe mode, he would have uncovered the same issue. Therefore I recommend the asker's answer being flagged as the only answer be reviewed by the mods.
0
 

Author Comment

by:starr252
ID: 39041440
@TBone2K

I had tried it in safe mode and also after diabling the plugins. didn't help.
0

Featured Post

Get real performance insights from real users

Key features:
- Total Pages Views and Load times
- Top Pages Viewed and Load Times
- Real Time Site Page Build Performance
- Users’ Browser and Platform Performance
- Geographic User Breakdown
- And more

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

Outlook for dependable use in a very small business   This article is about using the Outlook application (part of Microsoft Office) in a very small business, or for homeowners where dependability and reliability are critical requirements. This …
We aren’t perfect, just like everyone else.  Check out the email errors our community caught and learn the top errors every email marketer should avoid.
In this video we show how to create a mailbox database in Exchange 2013. We show this process by using the Exchange Admin Center. Log into Exchange Admin Center.: First we need to log into the Exchange Admin Center. Navigate to the Servers >> Data…
A short tutorial showing how to set up an email signature in Outlook on the Web (previously known as OWA). For free email signatures designs, visit https://www.mail-signatures.com/articles/signature-templates/?sts=6651 If you want to manage em…
Suggested Courses
Course of the Month13 days, 23 hours left to enroll

801 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question