Want to win a PS4? Go Premium and enter to win our High-Tech Treats giveaway. Enter to Win

x
?
Solved

Citrix Metaframe XP "cannot connect to citrix xenapp server. Can't assign requested address"

Posted on 2013-02-01
8
Medium Priority
?
4,697 Views
Last Modified: 2013-11-24
We log into a customer's server using Citrix Metaframe XP through a web browser to view Excel and pdf documents.

We have an issue that one machine will not open Excel or Acrobat reader on the server erroring with "cannot connect to citrix xenapp server. Can't assign requested address".  

This issue only occurred this week.  It has been working fine prior to this.

We can however access this OK with other machines on the same domain and machines outside of our network it is just a single machine that is been problematic.

Googling this issue advises to reboot the Citrix server, however we do not manage this and the people that do claim as this is working fine for everyone else the issue lies with the individual PC.

The machine is running Windows XP Pro with SP3 and Internet Explorer 8

Here is what I have done so far;

System Restore to a time I know the software worked
Reset IE to default settings
Installed Firefox which had the same error message
Deleted anything to do with Citrix and reinstalled XenAppWeb.msi (which is all that is installed on the working machines)
Changed the IP address on the local machine
Disabled antivirus on the local machine
Tested through an different account with full admin rights.
Flushed the DNS
The problem machine has the same default gateway and DNS settings as the machines that work.

None of the above resolved the issue.  Anyone have any further ideas?

Kind Regards
0
Comment
Question by:hobbit82
[X]
Welcome to Experts Exchange

Add your voice to the tech community where 5M+ people just like you are talking about what matters.

  • Help others & share knowledge
  • Earn cash & points
  • Learn & ask questions
8 Comments
 
LVL 4

Expert Comment

by:Rahul Patil
ID: 38843688
Hi,

Four  things your might want to try:

1. Configure the following in your WebInterface.conf file: EnableProxy=Auto

2. Add 'ProxyType=Auto' in your Template.ica file

3.Uninstall and unistall citrix webclient and reboot the desktop

4.Reset user profile on citrix server and check user proxy settings are set properly on his desktop

Regards,
Rtantra
0
 

Author Comment

by:hobbit82
ID: 38844069
Hi, thanks for your response.  I cannot find the files mentioned on the problem PC.  Are these files on the Citrix server in which case I do not have access or have I missed something?

Kind Regards
0
 
LVL 23

Expert Comment

by:Ayman Bakr
ID: 38845612
What version of the client is installed on that client machine? Try the 7.0 or 8.0 client.
0
Independent Software Vendors: We Want Your Opinion

We value your feedback.

Take our survey and automatically be enter to win anyone of the following:
Yeti Cooler, Amazon eGift Card, and Movie eGift Card!

 
LVL 24

Expert Comment

by:Dirk Kotte
ID: 38850251
compare the proxy settings from problem device with working one.
if this want help,
try to disable ALL Checkboxes within proxy settings.
0
 

Author Comment

by:hobbit82
ID: 38850579
Hi, thanks for all your responses.  Unfortunately the issue is still there.  I have tried both version 7, 8 and the newest 9.15 all to no avail (same error).

The proxy settings are the same on the problem machine as the others.
0
 
LVL 20

Expert Comment

by:compdigit44
ID: 38905338
1) Is the problem PC able to access the application by going the the Citrix farms web interface?
2) Are all usrs have Citrix problems from this one PC or is it isolated to one user?
3) Is the Windows firewall on?
4) Create a new test local account on the workstation and try to lauch the Citrix client. Do you get the same error?
5) Try to uninstall the Citrix Client but make sure you remove everything: i.e: all reference to the client in the registry.. C:\Program Files... and user's Application Data...etc then reinstall
6) Has anything new or changed on this workstation recently?
0
 

Accepted Solution

by:
hobbit82 earned 0 total points
ID: 38924860
Hi thanks to everyone for their input for this issue.  Apologises I have not responded I have been away the last week.

During this time, my colleague decided to re-install the machine which has resolved the issue.

Thanks again for everyone's help.
0
 

Author Closing Comment

by:hobbit82
ID: 39672359
Resolved in house.
0

Featured Post

Free learning courses: Active Directory Deep Dive

Get a firm grasp on your IT environment when you learn Active Directory best practices with Veeam! Watch all, or choose any amount, of this three-part webinar series to improve your skills. From the basics to virtualization and backup, we got you covered.

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

Citrix policies are the most efficient method to configure and tune XenDesktop environments, allowing organizations to control connection, security and bandwidth settings based on various combinations of users, devices or connection types.  Citrix …
If your vDisk VHD file gets deleted from the image store accidentally or on purpose, you won't be able to remove the vDisk from the PVS console. There is a known workaround that is solid.
How to create a custom search shortcut to site-search Experts Exchange using Google in the Firefox browser. This eliminates the need to type out site:experts-exchange.com whenever you want to search the site. Launch your Bookmark Menu: Press 'Ctrl +…
This demo shows you how to set up the containerized NetScaler CPX with NetScaler Management and Analytics System in a non-routable Mesos/Marathon environment for use with Micro-Services applications.

610 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question