how to fix useraccount

Hi Experts,

I have a very strange problem with my useraccount.
Exchange server is 2007 on Win2008 Server x64.
Outlook is 2007.

1. I can login to windows with my credentials and I can reset my password with AD.

2. When I try to open outlook, it always ask NEED PASSWORD. It is not working to enter my windows password, but this worked the last 4 years.

3. I tried webmail, and with my user it is not working, with other users it works.

4. I think here is a glitch of permissions between my useraccount and the mailbox.

5. Another user I gave full access permission to my mailbox. In outlook, I entered the credentials of the other user and I was online with outlook and my mailbox.

Please can you help me to reset all the permissions between mailbox and user account and or the inheritance ?
Is there a way to reset all without loosing my mailbox?
Eprs_AdminSystem ArchitectAsked:
Who is Participating?

Improve company productivity with a Business Account.Sign Up

x
 
jvuzConnect With a Mentor Commented:
Try to delete your mail profile (start/control panel/mail) and create it again.
0
 
theithelpConnect With a Mentor Commented:
Hi  there,

Do I understand this correct if:

When you log in with your user account and try to open Outlook, a loginprompt pops up and wants you to enter your password?

If that is the case:

I have come across this issue a few times, and it is usually resolved by clearing the Windows Vault.
0
 
Meir RivkinConnect With a Mentor Full stack Software EngineerCommented:
did u try both:
SERVERNAME\UserName

and
DOMAINNAME\UserName
0
Easily Design & Build Your Next Website

Squarespace’s all-in-one platform gives you everything you need to express yourself creatively online, whether it is with a domain, website, or online store. Get started with your free trial today, and when ready, take 10% off your first purchase with offer code 'EXPERTS'.

 
Eprs_AdminSystem ArchitectAuthor Commented:
Hi jvuz,

to create a new profile is not possible, see the pic.
But the connection to exchange is ok.new profile error
0
 
Eprs_AdminSystem ArchitectAuthor Commented:
Hi theithelp,

yes it is exactly this behavior.
How to fix this Windows Vault ?
0
 
Eprs_AdminSystem ArchitectAuthor Commented:
Hi sedgwick,

yes I tried both.
Nothing works.
I cannot login to my mailbox with my AD credentials.
Hope you have an idea to fix this glitch.
0
 
Meir RivkinConnect With a Mentor Full stack Software EngineerCommented:
can u check on iis if ssl is required?
0
 
Manpreet SIngh KhatraConnect With a Mentor Solutions Architect, Project LeadCommented:
Any cached credentials on the machine ?
Check "Alloww Inheritable" is selected :)
Was this working earlier ? Check Self permissions on the Mailbox and AD account

- Rancy
0
 
Meir RivkinConnect With a Mentor Full stack Software EngineerCommented:
did u install Exchange 2007 SP2?
0
 
jvuzConnect With a Mentor Commented:
http://answers.microsoft.com/en-us/office/forum/office_2007-office_install/the-name-cannot-be-resolved-the-connection-to/806264c9-2052-499f-a68c-ad4a24539af3

I was able to solve this issue by including the following in the exchange connection settings:

enable "Connect to Microsoft Exchange using HTTP"

in Exchange Proxy Settings:

enter the webmail domain (ex: email.domain.com)

Connect using SSL - checked
connect to proxy servers that have this principal name in their certificate

msstd:"email.domain.com"

Basic authentication  for "use this authentication when connecting to my proxy server for Exchange"
0
 
Eprs_AdminSystem ArchitectAuthor Commented:
Hi sedgwick
where to check ssl in detail ?
0
 
Eprs_AdminSystem ArchitectAuthor Commented:
Hi Rancy,
where to check this in detail ?

Hi sedgwick,
the latest SP's are installed.
0
 
Eprs_AdminSystem ArchitectAuthor Commented:
Hi jvuz,

where to set this changes, but in detail please.
On the server or the client , AD or Exchange ?
0
 
Eprs_AdminSystem ArchitectAuthor Commented:
sorry JVUZ,
this is not working, same problem need password in a loop.

What about permissions or inhertance for my user?
0
 
Manpreet SIngh KhatraConnect With a Mentor Solutions Architect, Project LeadCommented:
Any cached credentials on the machine ? - What is the version of Windows OS
Check "Alloww Inheritable" is selected :) - This is on the Propertie so of teh Account (Security Tab)
Was this working earlier ? Check Self permissions on the Mailbox and AD account - EMC Mailbox right click "Manage Full Mailbox Access"

- Rancy
0
 
Eprs_AdminSystem ArchitectAuthor Commented:
Hi Rancy,

1. no credentials are cached here
2. The os is Win7 Pro x64
3. When I go to AD and check the account and the security, under Advanced many permission entries in. But INCLUDE INHERITABLE PERMISSION FROM THIS OBJECT is not selected.

4. It was working until yesterday 5pm
5. SELF permission are set on AD and Mailbox for my account
6. And I have full access to my mailbox under MANAGE FULL MAILBOX ACCESS.
0
 
Manpreet SIngh KhatraConnect With a Mentor Solutions Architect, Project LeadCommented:
3.) Should be :)

- Rancy
0
 
Eprs_AdminSystem ArchitectAuthor Commented:
Are you sure, because it is also not set for the other users in the AD ?
0
 
Manpreet SIngh KhatraConnect With a Mentor Solutions Architect, Project LeadCommented:
Yes i am Damn sure as only reason to uncheck is if you make some changes on the OU or Upper level and you dont want that to Propogate to clhild objects

- Rancy
0
 
Eprs_AdminSystem ArchitectAuthor Commented:
ok I did it, but no changes, still asking NEED PASSWORD
0
 
Eprs_AdminSystem ArchitectAuthor Commented:
I made now a lot of tests.

I connected another mailbox to my test user and could start outlook and was connected.
Then I took another mailbox and connected this also to my test user. worked.

Now I connected my mailbox to the test user and here is the same, I cannot login with outlook. I tested credential from test user and my. no way to be connected.

Does a restore of the mailbox maybe help ?
Is the mailbox corrupted ?
Can I scan my mailbox wit a tool to check what is wrong ?
0
 
Manpreet SIngh KhatraConnect With a Mentor Solutions Architect, Project LeadCommented:
Does a restore of the mailbox maybe help ? - I would say Export data using Exchange, Delete Mailbox and create a new one test login and Import PST

- Rancy
0
 
Eprs_AdminSystem ArchitectAuthor Commented:
cannot export to PST, have always errors.
Other mailboxes I could export to pst file.
0
 
Eprs_AdminSystem ArchitectAuthor Commented:
but first I want to scan the mailbox against errors.
Do you know a tool for it ?
0
 
Manpreet SIngh KhatraConnect With a Mentor Solutions Architect, Project LeadCommented:
There is no such tool you can simply try to move force update attributes ...

- Rancy
0
 
Eprs_AdminSystem ArchitectAuthor Commented:
what about isinteg.exe ?
0
 
Manpreet SIngh KhatraConnect With a Mentor Solutions Architect, Project LeadCommented:
Yes thats for the entire Database .... if you want to run yes but that means downtime for all users till its running

- Rancy
0
 
Eprs_AdminSystem ArchitectAuthor Commented:
Hi Experts,

i told you I have tested a lot with different user and mailboxes.
Now I have my system back online. And I can use my mailbox.

Are you interested in this solution ?
0
 
Manpreet SIngh KhatraConnect With a Mentor Solutions Architect, Project LeadCommented:
Yes i would surely like to know what you did :)

- Rancy
0
 
Eprs_AdminSystem ArchitectAuthor Commented:
1. I disabled my mailbox
2. I deleted my AD user account
3. I created my account new with same name
4. I connected my mailbox to my new user
5. I checked the full access permission rights and edited my

Done.
I was able to connect to my outlook again.
0
 
Eprs_AdminSystem ArchitectAuthor Commented:
...and today after some office updates I have the same problem again.
But I think it is not the update.

When I check the Full Access Permission, I see now two times my username in.
This is because I deleted my account and forgot this permission.

Do you know some commands to clean this up, so both entries are out ?
See the picture how its looks like now.

You see two equal entries, but I can just delete one.
When I delete the second one, and error comes:
full-access-permissions.PNG
0
 
Eprs_AdminSystem ArchitectAuthor Commented:
ok, some news.
the second entry I could delete, after I restarted the exchange server.
Then just the sid was shown and I deleted it.
0
 
Eprs_AdminSystem ArchitectAuthor Commented:
Now the settings under FULL ACCESS PERMISSION are the same like from other users.
But still the error or loop NEED PASSWORD.

I changed my password within ADUC, but this also not helps.

Any more ideas ?
0
 
Manpreet SIngh KhatraConnect With a Mentor Solutions Architect, Project LeadCommented:
Ohk so now everything is working fine for you :)

- Rancy
0
 
Manpreet SIngh KhatraConnect With a Mentor Solutions Architect, Project LeadCommented:
Did you just remove the Mailbox or both Mailbox and Ad account ?

Sorry my last message was after i saw your post "ID: 38867471" :(

- Rancy
0
 
Eprs_AdminSystem ArchitectAuthor Commented:
I removed both, ad account and mailbox.
But now still the same problem.
0
 
Manpreet SIngh KhatraConnect With a Mentor Solutions Architect, Project LeadCommented:
Thats aweful as removing both and creating new ones should be more like new

What groups is your account member of

- Rancy
0
 
Eprs_AdminSystem ArchitectAuthor Commented:
Hi Rancy,

I will close this ticket and give points to all here.
Because you took your time.
I will open an new ticket regarding exchange and RSG.
0
 
Eprs_AdminSystem ArchitectAuthor Commented:
just to info, this case is not solved.
But thanks to all.
Maybe this is helpful for someone else.
0
Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.

All Courses

From novice to tech pro — start learning today.