Improve company productivity with a Business Account.Sign Up

x
  • Status: Solved
  • Priority: Medium
  • Security: Public
  • Views: 423
  • Last Modified:

Outlook 2010 Email Issues

Hi,

I have a user that is having problems with some emails, not all, that are having problems opening.

Symptoms:
 - Emails are received, when you attempt to open them it appears blank in the preview window of Outlook.
 - When you try to open the item by double-clicking, "Cannot open this item." appears.
 - If you attempt to Reply or Forward the email, "The operation failed.  The messaging interfaces have returned an unkown error.  If the problem persists, restart Outlook." appears.
 - When you open the email in OWA, you can open the email fine, and attachments also.
 - Not all emails with attachments.
 - Varying attachment types (eml, pdf, xls, doc).
 - Same emails are not opening on BlackBerry Bold 990 either.
 - Emails are from different senders.

Rebuilt profile, repaired Outlook, and exhausted other normal troubleshooting.

I am unable to find anything online as when I search the "The operation failed....." error message, all results return links to sending emails and problems with contacts.

This problem is for items that have been received.  Emails route via a POP box, and are collected by POP3 connector in SBS.  Windows 7 Pro, Outlook 2010 Standard.

I look forward to hear any suggestions.

Thanks in advanced.
0
Amicitia
Asked:
Amicitia
1 Solution
 
Miguel Angel Perez MuñozCommented:
Maybe this computer is malware infected?
0
 
Sukhoi_37Commented:
Hi, have you tried loading outlook in safe mode what happens?

simple select Start and Run then type in "outlook \safe"

If this works fine, it could possibly be an outlook addin causing the issue?

Also have you tried a pst repair?
http://office.microsoft.com/en-gb/outlook-help/repair-outlook-data-files-pst-and-ost-HA010354964.aspx
0
 
Lior KarasentiCommented:
We had same problem few weeks ago and it was the anti virus fault

Which anti virus you use?

Try to disable the email protection from the anti virus and see if there is a change or disable the antivirus and see if the problem stay
0
 
AmicitiaAuthor Commented:
Rebuilding the users profile resolved this issue.
0
 
AmicitiaAuthor Commented:
Worked simple and good answeres
0
Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.

Join & Write a Comment

Featured Post

Get your problem seen by more experts

Be seen. Boost your question’s priority for more expert views and faster solutions

Tackle projects and never again get stuck behind a technical roadblock.
Join Now