Solved

Trying to setup a VPN from my Windows 8 Laptop to my TZ170 Sonicwall

Posted on 2013-02-07
7
430 Views
Last Modified: 2013-02-13
I am trying to connect my laptop that is using my tethered LTE from my phone to log into my network at work via VPN.

I have a static IP at work but i can't seem to get it to connect for some reason. I feel like my setting on my sonicwall TZ170 are not right.

It seems like the TZ170 wants me to know what address will be coming in to make the request but being a tethered connection that will change all the time. I have it setup to obtain ip address using DHCP. But its asking from IPSec primary gateway name or address and i think i have that wrong. I can send screenshots if necessary an and send logs.
0
Comment
Question by:bignadad
  • 5
  • 2
7 Comments
 
LVL 21

Expert Comment

by:Rick_O_Shay
ID: 38864227
VLANs are isolated by design so if you don't allow routing between the Guest and other VLANs it should be isolated.
You probably want to he guest to get to the Internet so that most likely won't work.
Your other option is to manage the traffic flow using ACLs.
0
 
LVL 2

Author Comment

by:bignadad
ID: 38864331
I just need access to my network so i can access a database on my server.
0
 
LVL 2

Author Comment

by:bignadad
ID: 38864346
I get the attached error on my pc and my sonicwall log says

IKE Responder: Received Main Mode request (Phase 1)

IKE Responder: IKE proposal does not match (Phase 1)
Untitled-picture.png
0
How your wiki can always stay up-to-date

Quip doubles as a “living” wiki and a project management tool that evolves with your organization. As you finish projects in Quip, the work remains, easily accessible to all team members, new and old.
- Increase transparency
- Onboard new hires faster
- Access from mobile/offline

 
LVL 21

Expert Comment

by:Rick_O_Shay
ID: 38864419
Sorry, but my answer was for a different question for someone else.
I don't know how it got here.

I have no idea for your Sonicwall VPN issue beyond what the messages are telling you and that is your IPSEC key exchange config is not set up the same on the client and server..
0
 
LVL 2

Author Comment

by:bignadad
ID: 38864542
Thanks, no problem

The problem is that the 2 don't seem to have the same credentials to make it work, or im entering something wrong somewhere. Is there another method to do this?
0
 
LVL 2

Accepted Solution

by:
bignadad earned 0 total points
ID: 38868232
I figured this out. It was very simple.

Just had to download the Sonicwall VPN App for windows!
0
 
LVL 2

Author Closing Comment

by:bignadad
ID: 38883776
answered my own question
0

Featured Post

Maximize Your Threat Intelligence Reporting

Reporting is one of the most important and least talked about aspects of a world-class threat intelligence program. Here’s how to do it right.

Join & Write a Comment

Envision that you are chipping away at another e-business site with a team of pundit developers and designers. Everything seems, by all accounts, to be going easily.
Resolve DNS query failed errors for Exchange
After creating this article (http://www.experts-exchange.com/articles/23699/Setup-Mikrotik-routers-with-OSPF.html), I decided to make a video (no audio) to show you how to configure the routers and run some trace routes and pings between the 7 sites…
After creating this article (http://www.experts-exchange.com/articles/23699/Setup-Mikrotik-routers-with-OSPF.html), I decided to make a video (no audio) to show you how to configure the routers and run some trace routes and pings between the 7 sites…

746 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question

Need Help in Real-Time?

Connect with top rated Experts

13 Experts available now in Live!

Get 1:1 Help Now