Link to home
Start Free TrialLog in
Avatar of Teavana
TeavanaFlag for United States of America

asked on

Install Exchange 2010

I am try to install Exchange 2010 on a new 2008 server that I joined and promoted as a DC in a SBS 2003 Environment (migration).

When I run the following commands on the 2008 R2 server they both fail.

•Run D:\setup /PrepareLegacyExchangePermissions - Say that the Forest Functional Level is not server 2003 native or later.

I did a domain prep and a Forest prep before I promoted the new 2008 R2 server but I had some prelication issues (the older server was not replicating to the new server). I resolved this issue now.

Should I re-run the forestprep command ?

•Run D:\setup /PrepareSchema - FAILED
SOLUTION
Avatar of Dmitriy Ilyin
Dmitriy Ilyin
Flag of Russian Federation image

Link to home
membership
This solution is only available to members.
To access this solution, you must be a member of Experts Exchange.
Start Free Trial
Avatar of Teavana

ASKER

Thank you for responding..... I already did steps 1 - 5 and I am still getting this message.

I also changed the Exchange mode to native.

So the next step would be to re-run the /forestprep and domainprep.

Will this break anything ? I a doing this in a live production environment. Thank you!
this will not break anything. Dirung this operation your scheme will be modified to support Exchange 2010 attribiutes and properties.
If you afraid, you can select custom installation and install only management tools. After this you can add needed roles.
PrepareLegacyExchangePermissions should be run only after you domain will be prepared for 2010 Exchange.
Avatar of Teavana

ASKER

Thank you, I will re-run the forestprep and domainprep command again on the SBS2003 server then run the PrepareLegacyExchangePermissions command.

Hopefully this will fix this issue the second time arround now since the replication issue is now resolved.

Thank you, I will let you know the results after I do this today.
Avatar of Teavana

ASKER

I was able to get Exchange installed sucessfully. I now have both servers running as of now. I would like to be able to transffer some of the mailboxes over. I will not be able to X all the mail boxes at the same time.

How do I configure  a connetor between the two servers, that way they can both be use to send and recive emails untill I finished the migration?

I am using Exchange 2010 on server 2008 R2 OS from a  SBS 2003 with Exchange.
SOLUTION
Link to home
membership
This solution is only available to members.
To access this solution, you must be a member of Experts Exchange.
Start Free Trial
Avatar of Teavana

ASKER

Just to be clear, I should use Winows powershell or Excange Management shell ?  Thanks
ASKER CERTIFIED SOLUTION
Link to home
membership
This solution is only available to members.
To access this solution, you must be a member of Experts Exchange.
Start Free Trial
Avatar of Teavana

ASKER

Thank you