Solved

Remote Agent not detected on Exchange 2010 MB Server

Posted on 2013-05-14
4
1,081 Views
Last Modified: 2013-05-29
I have been running Backup Exec 2012 v14 against my Exchange mailbox server successfully for some time now until a few days ago.  I am performing a simple daily full mailbox database backup, nothing special.  

For two days now I am seeing 'Completed with exceptions' in the job log.  

Backup- xxxxxxxxx
Remote Agent not detected on 'server name'

v79-57344-3844 - The Backup Exec server was unable to connect to the Remote Agent on machine 'server'

The Backup Exec server will use the local agent to try to complete the operation

V-79-57344-65277
Snapshot Technology: Initialization failure on: "\\server name\GroupMetrics" Snapshot technology used: No.

Remote agent not detected on 'server name'

The agents are running on both the backup exec machine and the exhange server.  We did reboot these machines a couple of days ago but everything seemed to come up fine.  

Any advice on how to fix this?
0
Comment
Question by:sagdoc
[X]
Welcome to Experts Exchange

Add your voice to the tech community where 5M+ people just like you are talking about what matters.

  • Help others & share knowledge
  • Earn cash & points
  • Learn & ask questions
  • 2
  • 2
4 Comments
 
LVL 52

Expert Comment

by:Manpreet SIngh Khatra
ID: 39165644
Can you ensure that the Agent on the mailbox server is updated as with the Master on the Backup server itself ?
Can you ensure that the Writers are in Stable state.
Is this Standalone Exchange and not some High-Availability ?

- Rancy
0
 

Author Comment

by:sagdoc
ID: 39165739
Can you ensure that the Agent on the mailbox server is updated as with the Master on the Backup server itself ?
Sorry but I dont understand this question.  How would I be able to find this out.

Can you ensure that the Writers are in Stable state.
They seem to be, other backup jobs are running.  

Is this Standalone Exchange and not some High-Availability ?
This is a standalone Exchange environment, No HA.  I have a single CA, HUB and MB server.  I am only backp up the MB server and specifically the Information Store.  

Would restarting the remote agent services on both the exchange server and the backup server help?
0
 
LVL 52

Accepted Solution

by:
Manpreet SIngh Khatra earned 500 total points
ID: 39165771
Yes they can help if its some slight connection issues

First do on Backup server and then on mailbox server

- Rancy
0
 

Author Comment

by:sagdoc
ID: 39205500
Restarting the services fixed the problem
Thanks
0

Featured Post

Windows Server 2016: All you need to know

Learn about Hyper-V features that increase functionality and usability of Microsoft Windows Server 2016. Also, throughout this eBook, you’ll find some basic PowerShell examples that will help you leverage the scripts in your environments!

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

How to update Firmware and Bios in Dell Equalogic PS6000 Arrays and Hard Disks firmware update.
In this article we will learn how to backup a VMware farm using Nakivo Backup & Replication. In this tutorial we will install the software on a Windows 2012 R2 Server.
This tutorial will walk an individual through the process of configuring basic necessities in order to use the 2010 version of Data Protection Manager. These include storage, agents, and protection jobs. Launch Data Protection Manager from the deskt…
Two types of users will appreciate AOMEI Backupper Pro: 1 - Those with PCIe drives (and haven't found cloning software that works on them). 2 - Those who want a fast clone of their boot drive (no re-boots needed) and it can clone your drive wh…

729 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question