Exchange 2007: cannot recreate Autodiscover Virtual Directory (SBS 2008 server)

Hi,

I have been unable to use Autodiscover on my SBS 2008 server with Exchange 2007.

I found this: http://www.experts-exchange.com/Software/Server_Software/Email_Servers/Exchange/A_4962-7-Steps-to-AutoDiscover-Heaven.html.

In IIS everything from Exchange is in the folder SBS Web Applications.

If I run on EMS (As Administrator): New-AutoDiscoverVirtualDirectory it creates a Autodiscover Virtual Directory fine, but only under the Default Web Site, so no good!

If I run: New-AutoDiscoverVirtualDirectory -websitename "SBS Web Applications", I get an error:
New-AutodiscoverVirtualDirectory : An error occurred while creating the IIS vir
tual directory 'IIS://FQDN NAME OF SERVER/W3SVC/3/ROOT/Autodiscover' on 'NETBIOS NAME OF SERVER'.
At line:1 char:33
+ New-AutoDiscoverVirtualDirectory <<<<  -websitename "SBS Web Applications"
    + CategoryInfo          : InvalidOperation: (NETBIOS NAME OF SERVER\Aut...b Applicati
   ons):ADObjectId) [New-AutodiscoverVirtualDirectory], InvalidOperationExcep
  tion
    + FullyQualifiedErrorId : 513D178,Microsoft.Exchange.Management.SystemConf
   igurationTasks.NewAutodiscoverVirtualDirectory

I also tried: New-AutodiscoverVirtualDirectory -WebsiteName "SBS Web Applications" -InternalUrl "https://FQDN internal name of server/Autodiscover/Autodiscover.xml" -BasicAuthentication 1 -WindowsAuthentication 1

Error:
New-AutodiscoverVirtualDirectory : An error occurred while creating the IIS vir
tual directory 'IIS://FQDN NAME OF SERVER/W3SVC/3/ROOT/Autodiscover' on 'NETBIOS NAME OF SERVER'.
At line:1 char:33
+ New-AutodiscoverVirtualDirectory <<<<  -WebsiteName "SBS Web Applications" -I
nternalUrl "https://FQDN NAME OF SERVER/Autodiscover/Autodiscover.xml" -Basi
cAuthentication 1 -WindowsAuthentication 1
    + CategoryInfo          : InvalidOperation: (SRV-PKAT-01\Aut...b Applicati
   ons):ADObjectId) [New-AutodiscoverVirtualDirectory], InvalidOperationExcep
  tion
    + FullyQualifiedErrorId : 513D178,Microsoft.Exchange.Management.SystemConf
   igurationTasks.NewAutodiscoverVirtualDirectory

The SBS Web Applications has my certificate linked, so I need to use this.

I even removed the CAS role and then reinstalled it. This made things worse. It recreated some Virtual Dirs, but all in Default Web Site.

I ended up deleting all virtual dirs and recreating all of them. All worked fine, except Autodiscover.

Anyone can help me out?


Thank you very much!


Kind regards,
Ray
LVL 7
Raymond JansenAsked:
Who is Participating?
 
fjkaykr11Connect With a Mentor Commented:
Not sure if this will work with SBS,  but I see an other Exchange post that resolved similar issue using Metabase Explorer (scroll to the end of the thread to find the steps).

http://social.technet.microsoft.com/Forums/en-US/exchange2010/thread/e2ee0bb9-15f7-4966-9566-256d33b77615
0
 
Raymond JansenAuthor Commented:
Worked, thank you very much!

Kind regards,
Ray
0
 
fjkaykr11Commented:
glad it worked.  I know Exchange can be a real challenge.
0
Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.

All Courses

From novice to tech pro — start learning today.