Link to home
Create AccountLog in
Avatar of yvang
yvangFlag for Canada

asked on

computer doesn't read the memory card

Hi experts,
I recently took picture swith my canon powershotSX200IS and I used a memory card Sandisk 8GB Ultra class10.
After my trip If I put the memory card in the "slot" of the computer it doesn't recognize it. It doesn't show in the windows explorer??
I have a Lenovo Ideacenter with win7 . In another small computer using win 7 starter, it is working. Can you help me?
Avatar of John
John
Flag of Canada image

Can you put the memory card into a USB adapter and read it that way?  You know the card is good, so there may be some issue with the slot on the Ideacenter.

... Thinkpads_User
Avatar of yvang

ASKER

I tried that and it is not working.
You put the card into a different computer and it works.

But you put the card into the problem computer and into a USB adapter into the problem computer and it does not work.

Look through the list of Auto Play suggestions from Microsoft. Maybe Auto Play is not working on the problem computer.

http://windows.microsoft.com/en-ca/windows-vista/troubleshoot-autoplay-problems

... Thinkpads_User
Avatar of yvang

ASKER

No suggestions looks to fit the problem.
Avatar of Joe Winograd
I suggest downloading and installing the latest Flash Memory Card Reader Driver for your particular IdeaCentre model and W7 version. Here's an example of such a driver for the IdeaCentre A300 for both 32-bit and 64-bit W7:
http://support.lenovo.com/en_US/downloads/detail.page?DocID=DS008295

Go to the main page for the drivers:
http://support.lenovo.com/en_US/downloads/default.page#

and navigate to your model of the IdeaCentre and your version of W7 (32-bit or 64-bit, which may or may not be different). Regards, Joe
USB is built into Windows 7, so if USB does not work and AutoPlay does not work, there may be something else wrong.

Run SFC /SCANNOW and allow to complete. Run again if errors remained from the first run. Restart and test the computer.  

... Thinkpads_User
Avatar of yvang

ASKER

Do I have to run that scan with the run section in the accessories?
Avatar of yvang

ASKER

Finally I did the scan and it looks ok.
Did you try getting the driver for your card reader from the Lenovo site? I've seen that be the problem many times.
Avatar of yvang

ASKER

Yes I did
Avatar of yvang

ASKER

Strange! I tried another card :Proflash SD HC class10  8 GB that my wife used on another Canon camera and it is working!!!
In Device Manager, does your SD card show up in the [Disk drives] and/or [SD host adapters] sections? Any exclamation points in Device Manager?
Avatar of yvang

ASKER

Sorry I am going to bed for now. Thanks for your help.
Our posts just crossed. Yes, that is very strange. Are they both SDHC cards or is one a standard SD card?
OK, I'll look for an update from you tomorrow. Good night.
ASKER CERTIFIED SOLUTION
Avatar of John
John
Flag of Canada image

Link to home
membership
Create an account to see this answer
Signing up is free. No credit card required.
Create Account
Avatar of yvang

ASKER

I bought another card and it is OK

THANKS
@yvang - You are very welcome. I was happy to help and glad that a new card solved the issue.


.... Thinkpads_User