[Webinar] Streamline your web hosting managementRegister Today

x
  • Status: Solved
  • Priority: Medium
  • Security: Public
  • Views: 363
  • Last Modified:

After virus issues

Howdy all.  I have a client workstation that had a nasty bug.  I was able to clean it and restore desktop etc., but every program pops up an error "Illegal operation attempted on a registry key marked for deletion".  On some of the shortcuts I've been able to make it work by giving the program "start as administrator".  The rest won't allow that option to be checked.  Office 2010 is one of them.  Anything else I can do to fix this?
Thanks,
jwhite
0
jwhite273
Asked:
jwhite273
  • 3
  • 3
  • 2
  • +3
3 Solutions
 
aadihCommented:
What OS?   What bug?  What anti-virus program used to clean?  Some details are necessary?
0
 
upul007Commented:
If you did not clean the virus in safe mode, perhaps doing it that way will help clear the registry entries.
0
 
helpfinderIT ConsultantCommented:
Did you try to reinstall affected programs (e.g. MS Office)?

what if you try to log on as different user on that machine? Do you have problems to run apps as well?
0
SMB Security Just Got a Layer Stronger

WatchGuard acquires Percipient Networks to extend protection to the DNS layer, further increasing the value of Total Security Suite.  Learn more about what this means for you and how you can improve your security with WatchGuard today!

 
comfortjeaniusCommented:
Try running SFC /SCANNOW and reboot the computer and see what happens.
0
 
pony10usCommented:
This is often seen when using Combofix to clean a system and not rebooting when told.
0
 
jwhite273Author Commented:
Ok, here's the rest of the info I should have included.
OS is Win 7 x64
Bug appears to be PCRestorePro
Working in safe mode I have been able to use Malwarebytes and Combofix.  Spybot S&D 2 would not launch.
Office 2010 has been uninstalled/reinstalled.
Able to get back in real mode, but as I stated above, some progs are throwing the error.  On those I can set run as admin, work, the rest don't.

Sorry for not including this in the first place.
0
 
pony10usCommented:
Let me preface by stating clearly that I am not a Combofix expert.

What I have been told is that when this happens after running Combofix it can sometimes be fixed by rebooting.  It may take a few reboots to resolve.  

Again, I want to stress that I am not a Combofix expert.
0
 
aadihCommented:
Can you run MBAM in normal windows?  If so, run it.

Also did you try to restore the system to an earlier date?  If you can, please do a system restore.
0
 
jwhite273Author Commented:
OK, ran Mbytes in real mode, found more crap and removed.  Finally got Spybot 2 running, again more stuff removed, ran Combofix in realm mode and that found more.  After aqll 3 and a quick run of mbar, we seem to be operating normally.  What confuses me is that when I clean a machine in safe mode, that's usually the end of it.  This is the first time I've had to rerun programs to get the proper results.  Thanks all.
0
 
jwhite273Author Commented:
Thanks again all.
0
 
aadihCommented:
You must always run the scanning program in normal mode first.  If that is not available or the program does not run, then it must be run in safe mode. But after the normal mode becomes available, it must be run from the noraml mode.

Great.  You got it working.  :-)
0

Featured Post

Never miss a deadline with monday.com

The revolutionary project management tool is here!   Plan visually with a single glance and make sure your projects get done.

  • 3
  • 3
  • 2
  • +3
Tackle projects and never again get stuck behind a technical roadblock.
Join Now