Solved

MySite Collection missing

Posted on 2013-05-27
5
466 Views
Last Modified: 2013-06-07
Dear Experts,

we have a problem with our sharepoint 2013 and the mysite collection. We have two Server, one SQL 2012 and one SharePoint 2013 Enterprise. Last week i have to set up the UserProfileService again and since then we miss the options "Newsfeed" "SkyDrive" and "Site". How can i get this back?

Thanks!
0
Comment
Question by:oheymanns
[X]
Welcome to Experts Exchange

Add your voice to the tech community where 5M+ people just like you are talking about what matters.

  • Help others & share knowledge
  • Earn cash & points
  • Learn & ask questions
  • 3
5 Comments
 
LVL 6

Accepted Solution

by:
Inderjeetjaggi earned 500 total points
ID: 39199054
There can be 2 reason to
1st some has hide the same using below settings:
SharePoint 2013 – Hide NewsFeed, SkyDrive, Sites :
http://www.learningsharepoint.com/2012/08/09/sharepoint-2013-hide-newsfeed-skydrive-sites-deltasuitelinks/?goback=.gde_3839320_member_144410654

2nd Your MYsite URL settings in User profile service application is changed or your UPA is not working good now.
0
 

Author Comment

by:oheymanns
ID: 39199159
1st: i have never hide (I am not aware of that) the DeltaSuiteLinks
2nd: you are right, under "properties" of UPS there was no "Host-URL for 'MySite'", so i set it up and now i find the DeltaSuiteLinks. Now i get the next error "Page not found". Wrong URL for "mywebsitehost"?
0
 

Author Comment

by:oheymanns
ID: 39199202
Now i found the right URL, but could it be that the Userprofile overwrite the SQL-DB? The hole content are gone. I have a mdf and ldf backup of the three DBs "Profile", "Sync" and "Social-DB". Is it possible to replace the three files?

THX!
0
 
LVL 38

Expert Comment

by:Justin Smith
ID: 39201043
What do you mean by "I had to set up the User Profile Sync again"?  What exactly did you do?  Did you delete the entire User Profile Service Application?  Did you delete the MySIte web application as well?
0
 

Author Closing Comment

by:oheymanns
ID: 39228246
Thanks for the solutions! I just restore my DB's and now everything works fine now!
0

Featured Post

Office 365 Training for Admins - 7 Day Trial

Learn how to provision tenants, synchronize on-premise Active Directory, implement Single Sign-On, customize Office deployment, and protect your organization with eDiscovery and DLP policies.  Only from Platform Scholar.

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

Last week I faced a strange issue recently, i have deployed SharePoint 2003 servers for one project and one of the requirements was to open SharePoint site from same server. when i was trying to open site from the same server i was getting authentic…
There is one common problem that all we SharePoint developers share: custom solution deployment. This topic can't be covered fully in this short article, so all I want to do in this one is to review it from a development-to-operations perspectiv…
This video Micro Tutorial shows how to password-protect PDF files with free software. Many software products can do this, such as Adobe Acrobat (but not Adobe Reader), Nuance PaperPort, and Nuance Power PDF, but they are not free products. This vide…
Monitoring a network: why having a policy is the best policy? Michael Kulchisky, MCSE, MCSA, MCP, VTSP, VSP, CCSP outlines the enormous benefits of having a policy-based approach when monitoring medium and large networks. Software utilized in this v…

729 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question