Solved

Virtual SMTP Server - IIS 7.0 - Can't send to internal Exch 2007 server

Posted on 2013-05-28
4
354 Views
Last Modified: 2013-06-04
Hi experts,

I have a problem with sending email from internal IIS smtp server to internal users though exchange server.

We have a domain with Exchange 2007/windows2008, DC/Windows2008 and IIS/Windows2008 servers and around 15 PCs.

The IIS/Windows2008 has a custom app which creates an application form  and will send to exchange and users will receive. this is all happening internally.

The problem is the IIS can send email to external address (e.g gmail, yahoo) but can't send to internal address and just sits in qurere folder.so as workaround we are sending email to external address and it autoforwards to our email address but I want to avoid to do this.


It looked very similar to link below and I enabled smart host and added mx record on DNS but sill no luck.  I can confirm that port 25 is opened from IIS to exchange.

http://www.experts-exchange.com/Software/Server_Software/Web_Servers/Microsoft_IIS/Q_24293242.html
(Virtual SMTP Server - IIS 5.0 - Can't send to internal domain through local Exch 2003 server)

Any thoughts?

Yasu
0
Comment
Question by:YasuYasu
  • 3
4 Comments
 
LVL 4

Expert Comment

by:rlog
Comment Utility
What account do you use to connect to Exchange? Does this account get "login failed" or similar?
0
 

Author Comment

by:YasuYasu
Comment Utility
rlog

Only Anonymous access is ticked on access tab on IIS. Connection control and Relay are both "All except the list below" is selected.  

the error occurring is below and it has never been sent.

"Reporting-MTA: dns;name of our IIS server
Received-From-MTA: dns;name of our IIS server
Arrival-Date: Tue, 28 May 2013 15:07:06 +1200

Final-Recipient: rfc822;recipent address@xxx.org.nz
Action: delayed
Status: 4.4.7
Will-Retry-Until: Thu, 30 May 2013 15:08:14 +1200"

JFY, the IIS is trying to send email with PDF attachment which the size is about 100kb.

Thanks.
0
 

Accepted Solution

by:
YasuYasu earned 0 total points
Comment Utility
rlog,

i solve this myself. Sounds silly but I didn't restart IIS when I made any changes. After MX record is added, restarting IIS solve the problem.

Thanks for your help.

Yasu
0
 

Author Closing Comment

by:YasuYasu
Comment Utility
I have solved the problem myself.
0

Featured Post

What Is Threat Intelligence?

Threat intelligence is often discussed, but rarely understood. Starting with a precise definition, along with clear business goals, is essential.

Join & Write a Comment

INTRODUCTION The purpose of this document is to demonstrate the Installation and configuration of the Data Protection Manager product. Note that this demonstration was prepared on the basis of Windows OS is 2008 R2 and DPM 2010. DATA PROTECTI…
The recent Microsoft changes on update philosophy for Windows pre-10 and their impact on existing WSUS implementations.
This tutorial will walk an individual through the steps necessary to install and configure the Windows Server Backup Utility. Directly connect an external storage device such as a USB drive, or CD\DVD burner: If the device is a USB drive, ensure i…
This tutorial will show how to configure a new Backup Exec 2012 server and move an existing database to that server with the use of the BEUtility. Install Backup Exec 2012 on the new server and apply all of the latest hotfixes and service packs. The…

762 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question

Need Help in Real-Time?

Connect with top rated Experts

12 Experts available now in Live!

Get 1:1 Help Now