Solved

Using update manger on esxi 4.1

Posted on 2013-06-04
11
286 Views
Last Modified: 2013-06-09
I am trying to apply update 3 for esxi 4.1 onto one of the host. I setup a baseline with the patch and added the host that needs the update. The other 2 host already have the patch.
I moved off all the vm's and placed the host in maint mode and then went into update mgr and stged it to the host and then did remediate. All seems to work but I don't see the patch getting applied to the host. Am I missing something here or did I do something wrong?
0
Comment
Question by:vmich
[X]
Welcome to Experts Exchange

Add your voice to the tech community where 5M+ people just like you are talking about what matters.

  • Help others & share knowledge
  • Earn cash & points
  • Learn & ask questions
  • 6
  • 2
  • 2
  • +1
11 Comments
 
LVL 22

Expert Comment

by:Haresh Nikumbh
ID: 39218906
0
 
LVL 10

Expert Comment

by:Subhashish Laha
ID: 39218936
Which option did you selected at Host Remediate option?

Immediate or scheduled it for later time.
0
 
LVL 1

Author Comment

by:vmich
ID: 39219002
Immediate
0
Simplifying Server Workload Migrations

This use case outlines the migration challenges that organizations face and how the Acronis AnyData Engine supports physical-to-physical (P2P), physical-to-virtual (P2V), virtual to physical (V2P), and cross-virtual (V2V) migration scenarios to address these challenges.

 
LVL 10

Expert Comment

by:Subhashish Laha
ID: 39219021
Any error events generated for Remediate?
0
 
LVL 1

Author Comment

by:vmich
ID: 39219058
No it seems like it does all correct and goes to 100% and say complete, but the patch does not get installed..
0
 
LVL 120
ID: 39219069
Have you checked and restarted the host?
0
 
LVL 1

Author Comment

by:vmich
ID: 39219079
No did not try that but will. I thought it would reboot the host by itself after being installed..
0
 
LVL 1

Author Comment

by:vmich
ID: 39219236
Ok I rebooted but the patch is not applied...
When I run the remediate, it only takes about 3-4 minutes and then it says it is completed but like I said, nothing is getting applied for some reason...
0
 
LVL 1

Accepted Solution

by:
vmich earned 0 total points
ID: 39219737
I found the issue...
I had to add the critical and non critical patches along with update 3 for it to install the update correct...
0
 
LVL 120
ID: 39219799
Glad you found the issue, don't forget to select your Answer as the Solution!
0
 
LVL 1

Author Closing Comment

by:vmich
ID: 39232739
solved
0

Featured Post

Technology Partners: We Want Your Opinion!

We value your feedback.

Take our survey and automatically be enter to win anyone of the following:
Yeti Cooler, Amazon eGift Card, and Movie eGift Card!

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

Suggested Solutions

In this article, I will show you HOW TO: Install VMware Tools for Windows on a VMware Windows virtual machine on a VMware vSphere Hypervisor 6.5 (ESXi 6.5) Host Server, using the VMware Host Client. The virtual machine has Windows Server 2016 instal…
This article outlines why you need to choose a backup solution that protects your entire environment – including your VMware ESXi and Microsoft Hyper-V virtualization hosts – not just your virtual machines.
Teach the user how to configure vSphere clusters to support the VMware FT feature Open vSphere Web Client: Verify vSphere HA is enabled: Verify netowrking for vMotion and FT Logging is in place or create it: Turn On FT for a virtual machine: Verify …
This video shows you how easy it is to boot from ISO images for virtual machines with the ISO images stored on a local datastore on the ESXi host.

734 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question