Solved

Sonicwall tz100 VPN site to site

Posted on 2013-06-12
6
537 Views
Last Modified: 2013-07-06
Hi experts, I've setup a site to site VPN between two sonicwall tz100w's.    the VPN is working but I can only browse the server shares via IP address not netbios name.  Has anyone run into this?   I have this working at another location but cannot remember what I had to do there to get it working.
0
Comment
Question by:thecomputerplace
[X]
Welcome to Experts Exchange

Add your voice to the tech community where 5M+ people just like you are talking about what matters.

  • Help others & share knowledge
  • Earn cash & points
  • Learn & ask questions
  • 4
  • 2
6 Comments
 
LVL 39

Expert Comment

by:Aaron Tomosky
ID: 39243638
I don't have one in front of me at the moment, but I think the section is called "ip helper" in enhanced os.
0
 

Author Comment

by:thecomputerplace
ID: 39244138
Thanks aarontomosky for the comment.
I have enabled ip helper on both ends, I have netbios checked and on the end without the server I have dhcp handing out the one servers ip as the first DNS server.   What's weird is that I have another sonicwall site to site VPN setup with the servers network and another location which works but I don't have ip helper enabled on that setup...
0
 
LVL 39

Expert Comment

by:Aaron Tomosky
ID: 39244167
According to this
http://help.mysonicwall.com/sw/eng/general/ui1/6600/VPN/Advanced_Settings.htm

There is a checkbox to enable netbios over the VPN. I think this is how I did it. I only used ip helper for apple mdns traffic to work right.
0
Portable, direct connect server access

The ATEN CV211 connects a laptop directly to any server allowing you instant access to perform data maintenance and local operations, for quick troubleshooting, updating, service and repair.

 

Author Comment

by:thecomputerplace
ID: 39253084
We have that enabled - there is one computer that was already joined to the domain on the original lan and then physically moved to the new location, which appears to be connecting to shares/exchange/authenticating ok.  This was on the back burner for a few days, let me review and I'll post more of an up to date situation.  
Thanks again for the reply aarontomosky
0
 

Accepted Solution

by:
thecomputerplace earned 0 total points
ID: 39291472
Recreated the VPN and it worked.  Not sure what fixed it.
0
 

Author Closing Comment

by:thecomputerplace
ID: 39303720
No comments resolved this.
0

Featured Post

Simple, centralized multimedia control

Watch and learn to see how ATEN provided an easy and effective way for three jointly-owned pubs to control the 60 televisions located across their three venues utilizing the ATEN Control System, Modular Matrix Switch and HDBaseT extenders.

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

For a while, I have wanted to connect my HTC Incredible to my corporate network to take advantage of the phone's powerful capabilities. I searched online and came up with varied answers from "it won't work" to super complicated statements that I did…
This is an article about my experiences with remote access to my clients (so that I may serve them) and eventually to my home office system via Radmin Remote Control. I have been using remote access for over 10 years and have been improving my metho…
After creating this article (http://www.experts-exchange.com/articles/23699/Setup-Mikrotik-routers-with-OSPF.html), I decided to make a video (no audio) to show you how to configure the routers and run some trace routes and pings between the 7 sites…
Windows 10 is mostly good. However the one thing that annoys me is how many clicks you have to do to dial a VPN connection. You have to go to settings from the start menu, (2 clicks), Network and Internet (1 click), Click VPN (another click) then fi…
Suggested Courses

615 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question