?
Solved

CRM 2011 - E-mail Router Configuration Manager - Load Data not working

Posted on 2013-06-21
8
Medium Priority
?
461 Views
Last Modified: 2013-06-26
Hi,

I've got a challenge for you guys,
I'm getting this error when I try to load data in E-mail Router Configuration Manager,

Thanks in advance for your help.

Pat
The error
0
Comment
Question by:CactusIT
[X]
Welcome to Experts Exchange

Add your voice to the tech community where 5M+ people just like you are talking about what matters.

  • Help others & share knowledge
  • Earn cash & points
  • Learn & ask questions
  • 4
  • 3
8 Comments
 
LVL 27

Expert Comment

by:Chinmay Patel
ID: 39266323
Try using a service account not the system account and let me know if it works for you.
0
 
LVL 30

Expert Comment

by:Feridun Kadir
ID: 39266374
The account you specify on the Deployment tab for the organization must be a valid CRM user in that organization.
0
 
LVL 1

Author Comment

by:CactusIT
ID: 39266514
Under service Microsoft CRM Email Router the account is a service account and a valid user in the org. I changed the account from local system account to the same user as my service account under Deployments in Email Router Config, and still same error.
0
Windows Server 2016: All you need to know

Learn about Hyper-V features that increase functionality and usability of Microsoft Windows Server 2016. Also, throughout this eBook, you’ll find some basic PowerShell examples that will help you leverage the scripts in your environments!

 
LVL 30

Expert Comment

by:Feridun Kadir
ID: 39266533
The Email Router service normally runs as LocalSystem.

LocalSystem should not be used for a CRM user.

Does browsing to the URL for the deployment work on the computer where you have installed the Email Router?
0
 
LVL 1

Author Comment

by:CactusIT
ID: 39266562
As I said earlier, I am not using LocalSystem, I use a service account user that is a valid user in the crm ORG.

Yes of course browsing the url works. The only thing that does not work is the Load Data feature in the Email Router Config.
0
 
LVL 1

Accepted Solution

by:
CactusIT earned 0 total points
ID: 39266720
I found the issue, I had a user in crm named SYSTEM as firstname, which was a user account, not sure why this happened, but once I changed the firstname to the useraccount name, Load Data started working.

Closing.
0
 
LVL 30

Expert Comment

by:Feridun Kadir
ID: 39266751
Great, one to remember. The email router can be fussy.
0
 
LVL 1

Author Closing Comment

by:CactusIT
ID: 39277396
Found solution myself
0

Featured Post

Free Tool: ZipGrep

ZipGrep is a utility that can list and search zip (.war, .ear, .jar, etc) archives for text patterns, without the need to extract the archive's contents.

One of a set of tools we're offering as a way to say thank you for being a part of the community.

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

For cloud, the “train has left the station” and in the Microsoft ERP & CRM world, that means the next generation of enterprise software from Microsoft is here: Dynamics 365 is Microsoft’s new integrated business solution that unifies CRM and ERP fun…
Desired Skill Set for Microsoft Dynamics CRM Technical Resources – Part II
In this brief tutorial Pawel from AdRem Software explains how you can quickly find out which services are running on your network, or what are the IP addresses of servers responsible for each service. Software used is freeware NetCrunch Tools (https…
This is my first video review of Microsoft Bookings, I will be doing a part two with a bit more information, but wanted to get this out to you folks.
Suggested Courses
Course of the Month9 days, 23 hours left to enroll

762 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question