Solved

xp pro - icons deleted showing back up

Posted on 2013-06-21
6
334 Views
Last Modified: 2013-06-21
When I shut down the computer. old icons that were deleted and then deleted out of the recycle bin show back up in the my documents and on the desktop.  How can I fix this? Is there any kinda registry setting that the user could have done without us knowing that causes this issue?
Steady state has be checked and nothing appears to be causing a locked desktop.
Thanks!
0
Comment
Question by:bbimis
[X]
Welcome to Experts Exchange

Add your voice to the tech community where 5M+ people just like you are talking about what matters.

  • Help others & share knowledge
  • Earn cash & points
  • Learn & ask questions
  • 3
  • 3
6 Comments
 
LVL 19

Accepted Solution

by:
helpfinder earned 500 total points
ID: 39267074
is this PC in domain or not?
check if the user hasn´t mandatory profile (look for ntuser.man file) or roaming profile
0
 

Author Comment

by:bbimis
ID: 39267081
it is not part of a domain
only two users administrator and manager
0
 
LVL 19

Expert Comment

by:helpfinder
ID: 39267105
check in C:\documents and Settings\administrastor or C:\Documents and Settings\manager
if there is file ntuser.dat or ntuser.man

there could be also some kind of infection in the machine - did you try to scan for viruses or malware?
0
Get 15 Days FREE Full-Featured Trial

Benefit from a mission critical IT monitoring with Monitis Premium or get it FREE for your entry level monitoring needs.
-Over 200,000 users
-More than 300,000 websites monitored
-Used in 197 countries
-Recommended by 98% of users

 

Author Comment

by:bbimis
ID: 39267154
it has a ntuser.man.log file ?
0
 
LVL 19

Expert Comment

by:helpfinder
ID: 39267159
man means mandatory, and this could be a reason why icons are back even user deletes them
you can try to rename ntuser.man to ntuser.dat (but I mean regular ntuser file not just log file)
0
 

Author Closing Comment

by:bbimis
ID: 39267198
your suggestion helped me fix it.
i went into control panel\system\advanced then user profile and the profile was set to roaming. i changed it back to local and it works fine now.. Thanks!
0

Featured Post

Get 15 Days FREE Full-Featured Trial

Benefit from a mission critical IT monitoring with Monitis Premium or get it FREE for your entry level monitoring needs.
-Over 200,000 users
-More than 300,000 websites monitored
-Used in 197 countries
-Recommended by 98% of users

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

Can you find a fax from a vendor you saved a decade ago in seconds? Have you ever cursed your PC under your breath during an audit because you couldn’t find the requested statement or driver history?  If you answered no to the first question or yes …
If you have done a reformat of your hard drive and proceeded to do a successful Windows XP installation, you may notice that a choice between two operating systems when you start up the machine. Here is how to get rid of this: Click Start Clic…
Two types of users will appreciate AOMEI Backupper Pro: 1 - Those with PCIe drives (and haven't found cloning software that works on them). 2 - Those who want a fast clone of their boot drive (no re-boots needed) and it can clone your drive wh…
NetCrunch network monitor is a highly extensive platform for network monitoring and alert generation. In this video you'll see a live demo of NetCrunch with most notable features explained in a walk-through manner. You'll also get to know the philos…

630 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question