Solved

Exchange 2013 Active Sync and Apple Device

Posted on 2013-06-21
3
1,310 Views
Last Modified: 2013-06-28
Good day,

We have a new install of Exchange 2013 and configured activesync for mobile devices, Android devices are working with no issues but no Apple Device is working. When the users can connect but get and error that the message body can not be downloaded, you can see the mail in the inbox but the body is not available, the apple device can also not send any mails. On the server there are two events:

Event ID 4999 MS Exchange Common

Watson report about to be sent for process id: 16736, with parameters: E12, c-RTL-AMD64, 15.00.0620.016, w3wp#MSExchangeSyncAppPool, MSExchange ActiveSync, Microsoft.Exchange.Data.Storage.OutboundConversionOptions..ctor, UnexpectedCondition:ArgumentException, 47ec, 15.00.0620.029.
ErrorReportingEnabled: True

Event ID 1001

Fault bucket , type 0
Event Name: E12
Response: Not available
Cab Id: 0

Problem signature:
P1: c-RTL-AMD64
P2: 15.00.0620.016
P3: w3wp#MSExchangeSyncAppPool
P4: MSExchange ActiveSync
P5: Microsoft.Exchange.Data.Storage.OutboundConversionOptions..ctor
P6: UnexpectedCondition:ArgumentException
P7: 47ec
P8: 15.00.0620.029
P9:
P10:

Attached files:
C:\Program Files\Microsoft\Exchange Server\V15\ClientAccess\Sync\Temp\Traces_39C40CE.tmp
C:\Windows\Temp\2afe03b1-74b4-49fd-be07-f7184c03fea8\report.txt
C:\Windows\Temp\2afe03b1-74b4-49fd-be07-f7184c03fea8\report.xml

These files may be available here:


Analysis symbol:
Rechecking for solution: 0
Report Id: 1eae918d-da64-11e2-9400-00155d01d201
Report Status: 262144
Hashed bucket:

Seems like there is a hotfix for Exchange 2010 SP1 but not for 2013?
Any help will be appreciated!
0
Comment
Question by:JPkerr
  • 2
3 Comments
 
LVL 27

Expert Comment

by:Steve
Comment Utility
Ive seen a few similar issues with macmail actually.
Although this is intended for a blackberry issue, try this as ive heard its worth a go for something similar to your issue.

http://support.microsoft.com/kb/2264110
0
 

Accepted Solution

by:
JPkerr earned 0 total points
Comment Utility
I have solved the problem. The client have two "accepted domains" the default domain has got a space in the name area and the Apple Device don't like that for example:

mydomain.local
my domain (This one was the default domain)

I have moved the default domain to mydomain.local and that fixed the issue with the apple devices.
0
 

Author Closing Comment

by:JPkerr
Comment Utility
Because this was the Fix
0

Featured Post

Why do Marketing keep bothering you?

Is your marketing department constantly asking for new email signature updates? Are they requesting a different design for every department? Do they need yet another banner added? Don’t let it get you down! There is an easy way to manage all of these requests...

Join & Write a Comment

Utilizing an array to gracefully append to a list of EmailAddresses
This process describes the steps required to Import and Export data from and to .pst files using Exchange 2010. We can use these steps to export data from a user to a .pst file, import data back to the same or a different user, or even import data t…
The basic steps you have just learned will be implemented in this video. The basic steps are shown to configure an Exchange DAG in a live working Exchange Server Environment and manage the same (Exchange Server 2010 Software is used in a Windows Ser…
With the advent of Windows 10, Microsoft is pushing a Get Windows 10 icon into the notification area (system tray) of qualifying computers. There are many reasons for wanting to remove this icon. This two-part Experts Exchange video Micro Tutorial s…

771 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question

Need Help in Real-Time?

Connect with top rated Experts

11 Experts available now in Live!

Get 1:1 Help Now