Solved

Receive Connector Exchange 2010 not relaying to external accounts

Posted on 2013-06-28
6
350 Views
Last Modified: 2013-07-22
Our Marketing director updated our offsite online store to new servers with new IP addresses. When a person places an order confirmation emails are sent to inside sales personnel and the buyer through the our internal receive connector.  I added the new IP addresses to the existing Receive connector, which was working fine with the old online store servers. I made no changes and now when he runs test emails the email will deliver to internal accounts within our domain but not to anything external.
0
Comment
Question by:Johne75
[X]
Welcome to Experts Exchange

Add your voice to the tech community where 5M+ people just like you are talking about what matters.

  • Help others & share knowledge
  • Earn cash & points
  • Learn & ask questions
6 Comments
 
LVL 19

Expert Comment

by:R--R
ID: 39284748
Create a new receive connector and add the ip.

Check this from exchangeserverpro.com

http://exchangeserverpro.com/how-to-configure-a-relay-connector-for-exchange-server-2010/
0
 
LVL 7

Expert Comment

by:Mohammed Tahir
ID: 39284906
It is recommended to create new dedicated receive connector for relay and add the IP address of Aplication server.
0
 
LVL 43

Expert Comment

by:Amit
ID: 39284971
Can you open Queue viewer and check if you see any queue build up issue. If yes, open one message and check if you see any error or post the screenshot.

Also send one test email to external user from your normal account and check if you are getting any ndr.
0
Comparison of Amazon Drive, Google Drive, OneDrive

What is Best for Backup: Amazon Drive, Google Drive or MS OneDrive? In this free whitepaper we look at their performance, pricing, and platform availability to help you decide which cloud drive is right for your situation. Download and read the results of our testing for free!

 

Accepted Solution

by:
Johne75 earned 0 total points
ID: 39285499
Our marketing director gave me the wrong IP address! After looking closely at the debug log he provided from his serve the helo exchange between the two servers identified a different IP address than what he had given me...Thanks for your time everyone. Still good info for troubleshooting and future reference!
0
 

Author Closing Comment

by:Johne75
ID: 39345160
The other suggestions were good for troubleshooting but unfortunately was not the solution. I was provided the wrong IP address. Had there been a suggestion to verify or troubleshoot the IP I was using, I would have chose that for the solution.
0
 
LVL 43

Expert Comment

by:Amit
ID: 39345198
It is difficult to imaging wrong IP address issue.
0

Featured Post

Independent Software Vendors: We Want Your Opinion

We value your feedback.

Take our survey and automatically be enter to win anyone of the following:
Yeti Cooler, Amazon eGift Card, and Movie eGift Card!

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

This article will help to fix the below errors for MS Exchange Server 2013 I. Certificate error "name on the security certificate is invalid or does not match the name of the site" II. Out of Office not working III. Make Internal URLs and Externa…
Check out this step-by-step guide for using the newly updated Experts Exchange mobile app—released on May 30.
The viewer will learn how to look for a specific file type in a local or remote server directory using PHP.
This tutorial will teach you the core code needed to finalize the addition of a watermark to your image. The viewer will use a small PHP class to learn and create a watermark.

717 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question