Solved

Exchange 2003 to 2010 migration on Server 2012

Posted on 2013-06-30
3
583 Views
Last Modified: 2013-07-22
I am working on a migration from 2003 to 2010 and have run into some issues.

First off the Exchange install on the server wonked out on me initially then it nstalled, but nothing would show in the Exchange management panel.  Now it just seems fubar.

I was using http://www.petenetlive.com/KB/Article/0000234.htm for my install guide. Many other similar ones exist and I read them all before starting.

I have an Exchange administrative group on the old server I can't remove. I made an image of the old server, but now have a clean install of Server 2012 and tried to reinstall exchange with no luck


The errors are as follows:

Old 2003 server when trying to remove the Exchangs Admistrative group server 'one or more users currently have a mailbox on this server....'

installing exchange on the clean 2012 box

Error:
The following error was generated when "$error.Clear();
          if($RoleInstallWindowsComponents)
          {          
            # Install any Windows Roles or Features required for the Management Tools role
            Install-WindowsComponent -ShortNameForRole "AdminTools" -ADToolsNeeded $RoleADToolsNeeded
          }
        " was run: "The system cannot find the file specified".

The system cannot find the file specified
Click here for help... http://technet.microsoft.com/en-US/library/ms.exch.err.default(EXCHG.141).aspx?v=14.1.218.11&e=ms.exch.err.Ex88D115&l=0&cl=cp


I think if I can get the 2003 box back to where I started would be ideal.
0
Comment
Question by:ketol
3 Comments
 
LVL 13

Accepted Solution

by:
lciprianionut earned 500 total points
ID: 39288524
Did you tried this: http://www.petenetlive.com/KB/Article/0000785.htm. It seems you are having problems with Windows Server roles and features required for Exchange Server.
0
 
LVL 2

Expert Comment

by:Tarun Singh
ID: 39289220
want to clear the scenario:

1. Is your exchange 2003 running fine with you
2. Now are you trying to install Exchange 2010 in same forest
3. if yes, on which stage there is issue while Exchange 2010 installation
4. is it after installation or in mid
5. if possible share the screen shot details
0
 

Author Closing Comment

by:ketol
ID: 39346486
This resolved most of the issues.  Opened a ticket with Microsoft too.  They worked the last bit of magic.
0

Featured Post

VMware Disaster Recovery and Data Protection

In this expert guide, you’ll learn about the components of a Modern Data Center. You will use cases for the value-added capabilities of Veeam®, including combining backup and replication for VMware disaster recovery and using replication for data center migration.

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

Scam emails are a huge burden for many businesses. Spotting one is not always easy. Follow our tips to identify if an email you receive is a scam.
A procedure for exporting installed hotfix details of remote computers using powershell
In this Micro Tutorial viewers will learn how to restore single file or folder from Bare Metal backup image of their system. Tutorial shows how to restore files and folders from system backup. Often it is not needed to restore entire system when onl…
This video discusses moving either the default database or any database to a new volume.

770 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question