Cant view existing Reports

Hello,

I have one user only who cannot open any of their existing reports...

More info.
The user can open the report and see it in design view, but as soon as they try to preview it (or refresh it), ...It just hangs
This is for all of the reports in their own network folder (we tried about 10 varied reports of different complexity and a wide rang of dates)

If they move the report to a shared Network folder, then use another person's machine, then they can view the report.

The kicker is that the user can create and view New reports.

The odd thing is that they claim that this issue started being intermittent about two weeks ago.

Any Ideas?

I am on my way to see them now and will see if I can get any more info if you need it...

Thanks!

JeffCoachman
LVL 74
Jeffrey CoachmanMIS LiasonAsked:
Who is Participating?
I wear a lot of hats...

"The solutions and answers provided on Experts Exchange have been extremely helpful to me over the last few years. I wear a lot of hats - Developer, Database Administrator, Help Desk, etc., so I know a lot of things but not a lot about one thing. Experts Exchange gives me answers from people who do know a lot about one thing, in a easy to use platform." -Todd S.

mlmccCommented:
Try a VERIFY DATABASE on a report.

Did their default printer change recently?

mlmcc
0

Experts Exchange Solution brought to you by

Your issues matter to us.

Facing a tech roadblock? Get the help and guidance you need from experienced professionals who care. Ask your question anytime, anywhere, with no hassle.

Start your 7-day free trial
Jeffrey CoachmanMIS LiasonAuthor Commented:
Hey!
Nice to hear from you again, I am off to see them now and will check.

Thanks as always for the fast feedback!
;-)

Jeff
0
Jeffrey CoachmanMIS LiasonAuthor Commented:
mlmcc,

Here is exactly what I did...
created a new blank report
Selected the data-source (OLEDB...)
Then created a report and it opened viewed and refreshed fine
I then opened an existing report and did the "Verify database"
I also cleaned out their temp folder (which BTW had quite a few files and folders containing "CR" in the names...)
.....hmmmmmm

Then the reports started working again...

So it all seems good for now.....

They also stated that the default printed *Had* been changed recently, but since all is good now, ...I just want to know what the default printer may have had to do with this issue...?

JeffCoachman
0
C++ 11 Fundamentals

This course will introduce you to C++ 11 and teach you about syntax fundamentals.

mlmccCommented:
Crystal uses the printer driver to create the preview of the report on the screen.  If you change the default printer driver and the report will look for the old printer driver.  At some point the search will time out and the report will use the default driver.

It may be that the old default driver was the driver the report was built with thus it found it quickly.  

WHen askers upload a rpt file for me to look at, it will take anywhere from 1-3 minutes (sometimes even longer) to time out and give me a message that the report printer cannot be found and the default printer will be used.  It may be that it was just waiting to timeout on finding the printer.

mlmcc
0
Jeffrey CoachmanMIS LiasonAuthor Commented:
OK Buddy,

As always, thanks a million for the help and the extra info!

;-)

Jeff
0
Jeffrey CoachmanMIS LiasonAuthor Commented:
Great!
0
It's more than this solution.Get answers and train to solve all your tech problems - anytime, anywhere.Try it for free Edge Out The Competitionfor your dream job with proven skills and certifications.Get started today Stand Outas the employee with proven skills.Start learning today for free Move Your Career Forwardwith certification training in the latest technologies.Start your trial today
Crystal Reports

From novice to tech pro — start learning today.