SBS 2003 to 2011 Migration - Migration Preparation Tool problem

I am trying to migrate a server from SBS 2003 to SBS 2011. All was going well untill I tried to run the Migration Prep Tool, and this is what I got:

"Windows sbs 2011 standard migration preparation tools has encountered a problem and needs to close. We are sorry for any inconvenience.

If you were in the middle of something, the information you were working on might be lost"

I get the option to select 'Close' and that's it.

Any ideas please?
swan_solutionsAsked:
Who is Participating?
I wear a lot of hats...

"The solutions and answers provided on Experts Exchange have been extremely helpful to me over the last few years. I wear a lot of hats - Developer, Database Administrator, Help Desk, etc., so I know a lot of things but not a lot about one thing. Experts Exchange gives me answers from people who do know a lot about one thing, in a easy to use platform." -Todd S.

Jaroslav LatalMSPCommented:
Did you tried restart source server and ran again?

Jarda
0
Philip ElderTechnical Architect - HA/Compute/StorageCommented:
We have a very thorough guide for this migration here:

http://bit.ly/oZ5ePG
MPECS Inc. Blog: SBS 2003 to SBS 2011 Standard Migration Guide

Check into the prep steps and make sure everything is clean before running the Prep Tool. Journal Wrap can cause this problem.

Philip
0
swan_solutionsAuthor Commented:
Sorry, not luck with either of the above.

Given that there is also an issue with the system state on the SBS2003, we have decided to build a new domain and manually migrate to the new server
0

Experts Exchange Solution brought to you by

Your issues matter to us.

Facing a tech roadblock? Get the help and guidance you need from experienced professionals who care. Ask your question anytime, anywhere, with no hassle.

Start your 7-day free trial
Philip ElderTechnical Architect - HA/Compute/StorageCommented:
There are a number of checks that need to be done before running the Tool.

Are you able to run AdPrep /ForestPrep and AdPrep /DomainPrep from an elevated command prompt on SBS 2003? You can use a 2008 R2 disk to run the command.

Did you check that the Domain Admin account is set to Domain Users for default group?

What does the Tool log say as cause for failure?

Philip
0
swan_solutionsAuthor Commented:
Unable to resolve the problem with the suggestions made.
0
It's more than this solution.Get answers and train to solve all your tech problems - anytime, anywhere.Try it for free Edge Out The Competitionfor your dream job with proven skills and certifications.Get started today Stand Outas the employee with proven skills.Start learning today for free Move Your Career Forwardwith certification training in the latest technologies.Start your trial today
SBS

From novice to tech pro — start learning today.