List view web part missing add new item link

I added a list view web part to a wiki page in SPDesigner that corresponds to a regular existing list as it's data source and it is missing the add new item link beneath the list. Why is this missing? How do I add that?
LVL 9
BobHavertyComhAsked:
Who is Participating?
I wear a lot of hats...

"The solutions and answers provided on Experts Exchange have been extremely helpful to me over the last few years. I wear a lot of hats - Developer, Database Administrator, Help Desk, etc., so I know a lot of things but not a lot about one thing. Experts Exchange gives me answers from people who do know a lot about one thing, in a easy to use platform." -Todd S.

Rainer JeschorCommented:
Hi,
can you ensure that your user has proper permissions on that list to add items?
HTH
Rainer
0
Rainer JeschorCommented:
Other option (if its an upgraded Sharepoint content db):
http://kirkbarrett.wordpress.com/2012/05/02/add-new-item-link-not-appearing/

HTH
Rainer
0

Experts Exchange Solution brought to you by

Your issues matter to us.

Facing a tech roadblock? Get the help and guidance you need from experienced professionals who care. Ask your question anytime, anywhere, with no hassle.

Start your 7-day free trial
BobHavertyComhAuthor Commented:
Yeah, it's just a matter of setting the toolbar to full or summary. Thanks.
0
It's more than this solution.Get answers and train to solve all your tech problems - anytime, anywhere.Try it for free Edge Out The Competitionfor your dream job with proven skills and certifications.Get started today Stand Outas the employee with proven skills.Start learning today for free Move Your Career Forwardwith certification training in the latest technologies.Start your trial today
Microsoft SharePoint

From novice to tech pro — start learning today.