Office 365 Hybrid with Outlook 2010 can't automatically setup outlook search fails

Hello EE,

We have the following:

                                                     Root Domain
Child User domain Northamerica                       Child User domain Overseas
Currently when setting up Outlook 2010 in configuring email server settings
1. Establish network connection - green check
2. Search for email@bergquistcompany.com server settings - problem connecting to server

Autodiscover tests fine and this is only for the overseas users.  All Northamerica users work fine.  The only way around this is manually configuring Outlook.  There must be a way to resolve it for these users?
bergquistcompanyAsked:
Who is Participating?
I wear a lot of hats...

"The solutions and answers provided on Experts Exchange have been extremely helpful to me over the last few years. I wear a lot of hats - Developer, Database Administrator, Help Desk, etc., so I know a lot of things but not a lot about one thing. Experts Exchange gives me answers from people who do know a lot about one thing, in a easy to use platform." -Todd S.

Vasil Michev (MVP)Commented:
Run the 'Test E-mail Autoconnectivity' test on the client (hold the CTRL key while right-clicking Outlook's icon in the tray) and look at the obtained XML. Compare it with the one from ExRCA and see if you are getting the same info. You might be hitting the wrong endpoint there.

Make sure you have run the Office 365 desktop setup tool on the machine in question. Make sure all the needed updates are installed (http://community.office365.com/en-us/wikis/manage/562.aspx). Folder redirection will also cause problems for 2010 client.

It will also help if you can provide some additional information, such as do you have SSO, is this a local or cloud mailbox, etc.
0

Experts Exchange Solution brought to you by

Your issues matter to us.

Facing a tech roadblock? Get the help and guidance you need from experienced professionals who care. Ask your question anytime, anywhere, with no hassle.

Start your 7-day free trial
bergquistcompanyAuthor Commented:
See attached for Outlook results

If I use the users credentials from my workstation, I get:
      Attempting to send an Autodiscover POST request to potential Autodiscover URLs.
       The Microsoft Connectivity Analyzer successfully retrieved Autodiscover settings by sending an Autodiscover POST.
       
      Test Steps
       
      The Microsoft Connectivity Analyzer is attempting to retrieve an XML Autodiscover response from URL https://pod51038.outlook.com/Autodiscover/Autodiscover.xml for user GraceC@tbqc.mail.onmicrosoft.com.
       The Autodiscover XML response was successfully retrieved.
       
      Additional Details
       Autodiscover Account Settings
XML response:
<?xml version="1.0"?>
<Autodiscover xmlns:xsd="http://www.w3.org/2001/XMLSchema" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xmlns="http://schemas.microsoft.com/exchange/autodiscover/responseschema/2006">
<Response xmlns="http://schemas.microsoft.com/exchange/autodiscover/outlook/responseschema/2006a">
<User>
<DisplayName>Chan, Grace</DisplayName>
<LegacyDN>/o=ExchangeLabs/ou=Exchange Administrative Group (FYDIBOHF23SPDLT)/cn=Recipients/cn=31bab3aba16c44c4bddc00e07edfac29-Chan, Grace</LegacyDN>
<DeploymentId>1319c81a-79a2-4a22-b833-fb697e950ead</DeploymentId>
</User>
<Account>
<AccountType>email</AccountType>
<Action>settings</Action>
<Protocol>
<Type>EXCH</Type>
<Server>20c9d77c-5832-4244-b71c-da13134332ee@bergquistcompany.com</Server>
<ServerDN>/o=ExchangeLabs/ou=Exchange Administrative Group (FYDIBOHF23SPDLT)/cn=Configuration/cn=Servers/cn=20c9d77c-5832-4244-b71c-da13134332ee@bergquistcompany.com</ServerDN>
<ServerVersion>73C082E9</ServerVersion>
<MdbDN>/o=ExchangeLabs/ou=Exchange Administrative Group (FYDIBOHF23SPDLT)/cn=Configuration/cn=Servers/cn=20c9d77c-5832-4244-b71c-da13134332ee@bergquistcompany.com/cn=Microsoft Private MDB</MdbDN>
<ASUrl>https://outlook.office365.com/EWS/Exchange.asmx</ASUrl>
<OOFUrl>https://outlook.office365.com/EWS/Exchange.asmx</OOFUrl>
<OABUrl>https://outlook.office365.com/OAB/bffbef90-82fa-4f63-9994-4b33f4ab4abe/</OABUrl>
<UMUrl>https://outlook.office365.com/EWS/UM2007Legacy.asmx</UMUrl>
<Port>0</Port>
<DirectoryPort>0</DirectoryPort>
<ReferralPort>0</ReferralPort>
<AuthPackage>Anonymous</AuthPackage>
<PublicFolderServer>outlook.office365.com</PublicFolderServer>
<EwsUrl>https://outlook.office365.com/EWS/Exchange.asmx</EwsUrl>
<EmwsUrl>https://outlook.office365.com/EWS/Exchange.asmx</EmwsUrl>
<SharingUrl>https://outlook.office365.com/EWS/Exchange.asmx</SharingUrl>
<EcpUrl>https://outlook.office365.com/ecp/</EcpUrl>
<EcpUrl-um>?rfr=olk&amp;p=customize/voicemail.aspx&amp;exsvurl=1&amp;realm=bergquistcompany.com</EcpUrl-um>
<EcpUrl-aggr>?rfr=olk&amp;p=personalsettings/EmailSubscriptions.slab&amp;exsvurl=1&amp;realm=bergquistcompany.com</EcpUrl-aggr>
<EcpUrl-mt>PersonalSettings/DeliveryReport.aspx?rfr=olk&amp;exsvurl=1&amp;IsOWA=&lt;IsOWA&gt;&amp;MsgID=&lt;MsgID&gt;&amp;Mbx=&lt;Mbx&gt;&amp;realm=bergquistcompany.com</EcpUrl-mt>
<EcpUrl-ret>?rfr=olk&amp;p=organize/retentionpolicytags.slab&amp;exsvurl=1&amp;realm=bergquistcompany.com</EcpUrl-ret>
<EcpUrl-sms>?rfr=olk&amp;p=sms/textmessaging.slab&amp;exsvurl=1&amp;realm=bergquistcompany.com</EcpUrl-sms>
<EcpUrl-publish>customize/calendarpublishing.slab?rfr=olk&amp;exsvurl=1&amp;FldID=&lt;FldID&gt;&amp;realm=bergquistcompany.com</EcpUrl-publish>
<EcpUrl-photo>PersonalSettings/EditAccount.aspx?rfr=olk&amp;chgPhoto=1&amp;exsvurl=1&amp;realm=bergquistcompany.com</EcpUrl-photo>
<EcpUrl-tm>?rfr=olk&amp;ftr=TeamMailbox&amp;exsvurl=1&amp;realm=bergquistcompany.com</EcpUrl-tm>
<EcpUrl-tmCreating>?rfr=olk&amp;ftr=TeamMailboxCreating&amp;SPUrl=&lt;SPUrl&gt;&amp;Title=&lt;Title&gt;&amp;SPTMAppUrl=&lt;SPTMAppUrl&gt;&amp;exsvurl=1&amp;realm=bergquistcompany.com</EcpUrl-tmCreating>
<EcpUrl-tmEditing>?rfr=olk&amp;ftr=TeamMailboxEditing&amp;Id=&lt;Id&gt;&amp;exsvurl=1&amp;realm=bergquistcompany.com</EcpUrl-tmEditing>
<EcpUrl-extinstall>Extension/InstalledExtensions.slab?rfr=olk&amp;exsvurl=1&amp;realm=bergquistcompany.com</EcpUrl-extinstall>
<ServerExclusiveConnect>off</ServerExclusiveConnect>
</Protocol>
<Protocol>
<Type>EXPR</Type>
<Server>outlook.office365.com</Server>
<ASUrl>https://outlook.office365.com/EWS/Exchange.asmx</ASUrl>
<OOFUrl>https://outlook.office365.com/EWS/Exchange.asmx</OOFUrl>
<OABUrl>https://outlook.office365.com/OAB/bffbef90-82fa-4f63-9994-4b33f4ab4abe/</OABUrl>
<UMUrl>https://outlook.office365.com/EWS/UM2007Legacy.asmx</UMUrl>
<Port>0</Port>
<DirectoryPort>0</DirectoryPort>
<ReferralPort>0</ReferralPort>
<SSL>On</SSL>
<AuthPackage>Basic</AuthPackage>
<CertPrincipalName>msstd:outlook.com</CertPrincipalName>
<EwsUrl>https://outlook.office365.com/EWS/Exchange.asmx</EwsUrl>
<EmwsUrl>https://outlook.office365.com/EWS/Exchange.asmx</EmwsUrl>
<SharingUrl>https://outlook.office365.com/EWS/Exchange.asmx</SharingUrl>
<EcpUrl>https://outlook.office365.com/ecp/</EcpUrl>
<EcpUrl-um>?rfr=olk&amp;p=customize/voicemail.aspx&amp;exsvurl=1&amp;realm=bergquistcompany.com</EcpUrl-um>
<EcpUrl-aggr>?rfr=olk&amp;p=personalsettings/EmailSubscriptions.slab&amp;exsvurl=1&amp;realm=bergquistcompany.com</EcpUrl-aggr>
<EcpUrl-mt>PersonalSettings/DeliveryReport.aspx?rfr=olk&amp;exsvurl=1&amp;IsOWA=&lt;IsOWA&gt;&amp;MsgID=&lt;MsgID&gt;&amp;Mbx=&lt;Mbx&gt;&amp;realm=bergquistcompany.com</EcpUrl-mt>
<EcpUrl-ret>?rfr=olk&amp;p=organize/retentionpolicytags.slab&amp;exsvurl=1&amp;realm=bergquistcompany.com</EcpUrl-ret>
<EcpUrl-sms>?rfr=olk&amp;p=sms/textmessaging.slab&amp;exsvurl=1&amp;realm=bergquistcompany.com</EcpUrl-sms>
<EcpUrl-publish>customize/calendarpublishing.slab?rfr=olk&amp;exsvurl=1&amp;FldID=&lt;FldID&gt;&amp;realm=bergquistcompany.com</EcpUrl-publish>
<EcpUrl-photo>PersonalSettings/EditAccount.aspx?rfr=olk&amp;chgPhoto=1&amp;exsvurl=1&amp;realm=bergquistcompany.com</EcpUrl-photo>
<EcpUrl-tm>?rfr=olk&amp;ftr=TeamMailbox&amp;exsvurl=1&amp;realm=bergquistcompany.com</EcpUrl-tm>
<EcpUrl-tmCreating>?rfr=olk&amp;ftr=TeamMailboxCreating&amp;SPUrl=&lt;SPUrl&gt;&amp;Title=&lt;Title&gt;&amp;SPTMAppUrl=&lt;SPTMAppUrl&gt;&amp;exsvurl=1&amp;realm=bergquistcompany.com</EcpUrl-tmCreating>
<EcpUrl-tmEditing>?rfr=olk&amp;ftr=TeamMailboxEditing&amp;Id=&lt;Id&gt;&amp;exsvurl=1&amp;realm=bergquistcompany.com</EcpUrl-tmEditing>
<EcpUrl-extinstall>Extension/InstalledExtensions.slab?rfr=olk&amp;exsvurl=1&amp;realm=bergquistcompany.com</EcpUrl-extinstall>
<ServerExclusiveConnect>on</ServerExclusiveConnect>
<EwsPartnerUrl>https://outlook.office365.com/EWS/Exchange.asmx</EwsPartnerUrl>
<GroupingInformation>BLUPR07</GroupingInformation>
</Protocol>
<Protocol>
<Type>WEB</Type>
<Port>0</Port>
<DirectoryPort>0</DirectoryPort>
<ReferralPort>0</ReferralPort>
<Internal>
<OWAUrl AuthenticationMethod="LiveIdFba">https://outlook.office365.com/owa/</OWAUrl>
<Protocol>
<Type>EXCH</Type>
<ASUrl>https://outlook.office365.com/EWS/Exchange.asmx</ASUrl>
</Protocol>
</Internal>
<External>
<OWAUrl AuthenticationMethod="Fba">https://outlook.office365.com/owa/bergquistcompany.com/</OWAUrl>
<Protocol>
<Type>EXPR</Type>
<ASUrl>https://outlook.office365.com/EWS/Exchange.asmx</ASUrl>
</Protocol>
</External>
</Protocol>
</Account>
</Response>
</Autodiscover>
0
bergquistcompanyAuthor Commented:
This may help.  From the exact same machine if I join the northamerica domain I can automatically configure Outlook

If i rejoin it to bqasia domain and try I get the error that there is a problem with the server settings

This leaves me to believe a domain issue?
0
Big Business Goals? Which KPIs Will Help You

The most successful MSPs rely on metrics – known as key performance indicators (KPIs) – for making informed decisions that help their businesses thrive, rather than just survive. This eBook provides an overview of the most important KPIs used by top MSPs.

Vasil Michev (MVP)Commented:
Probably policy related one, as I mentioned if you have folder redirection for the App Data folder, Outlook 2010 will give you some trouble. Outlook 2013 should work fine.
0
bergquistcompanyAuthor Commented:
Unfortunately I need to be on 2010 for the near future.  From what I can tell from the second child domain it is not redirecting to the proper @tbqc.onmicrosoft.com where from the first child domain it is
0
bergquistcompanyAuthor Commented:
Thanks for getting me on the right track.  Turns out redirecting was not working so had to modify that child domain so it would redirect online but running the autoconnectivity test helped
0
It's more than this solution.Get answers and train to solve all your tech problems - anytime, anywhere.Try it for free Edge Out The Competitionfor your dream job with proven skills and certifications.Get started today Stand Outas the employee with proven skills.Start learning today for free Move Your Career Forwardwith certification training in the latest technologies.Start your trial today
Office 365

From novice to tech pro — start learning today.