SharePoint 2013 Alerting issue

I have a SharePoint 2013 Server, when a user uses the "Alert Me" Feature on a document library or list, it will send out the Alert saying they signed up. But After that one email is sent it will no longer alert them for anything. (Document Upload, delete, etc.)


Any Suggestions are welcome.

Thanks
LVL 1
bbresslinAsked:
Who is Participating?
I wear a lot of hats...

"The solutions and answers provided on Experts Exchange have been extremely helpful to me over the last few years. I wear a lot of hats - Developer, Database Administrator, Help Desk, etc., so I know a lot of things but not a lot about one thing. Experts Exchange gives me answers from people who do know a lot about one thing, in a easy to use platform." -Todd S.

Yagya ShreeCommented:
Please check if you have proper outgoing email setup in your farm.
0
bbresslinAuthor Commented:
All other alerts work. It is setup through an SMTP Relay on another server.
They get the initial email but no subsequent emails.

All emails sent by workflows also work.

Outgoing mail therefor does work.
0
10 Tips to Protect Your Business from Ransomware

Did you know that ransomware is the most widespread, destructive malware in the world today? It accounts for 39% of all security breaches, with ransomware gangsters projected to make $11.5B in profits from online extortion by 2019.

bbresslinAuthor Commented:
Yagyashree,

The Email configuration is correct.
I did a get property vice the set and it returned the following:
<Property Exist="Yes" Value="yes" />

Email through Workflows work.
Emails are received for the Alert of you registering for an alert.
Any email you are supposed to get from actions that you should be alerted on DO NOT get sent.

The suggestions you are sending me, would make since IF no email's from SharePoint worked.

That is not the case.

Thanks.
0
Justin SmithSr. System EngineerCommented:
If you are getting the initial email, your outgoing email config is likely ok.

If your alert was set to notify you immediately, that is run from a timer job called "Immediate Alerts", or something similar.  Can you verify that job has been running?  I believe by default it runs ever 5 minutes.
0
bbresslinAuthor Commented:
Already checked the config of that it is configured and enabled runs every 5 minutes between 0-59.
0
Justin SmithSr. System EngineerCommented:
Are your user accounts in a different domain than the SharePoint servers are?
0
bbresslinAuthor Commented:
No, they are not.
0
Yagya ShreeCommented:
what about daily alerts or digest alert, Could you confirm if they are working or not?
0
bbresslinAuthor Commented:
What is the fastest way I can check those? (Preferably through PowerShell)
0
Yagya ShreeCommented:
0

Experts Exchange Solution brought to you by

Your issues matter to us.

Facing a tech roadblock? Get the help and guidance you need from experienced professionals who care. Ask your question anytime, anywhere, with no hassle.

Start your 7-day free trial
It's more than this solution.Get answers and train to solve all your tech problems - anytime, anywhere.Try it for free Edge Out The Competitionfor your dream job with proven skills and certifications.Get started today Stand Outas the employee with proven skills.Start learning today for free Move Your Career Forwardwith certification training in the latest technologies.Start your trial today
Microsoft SharePoint

From novice to tech pro — start learning today.