exchange 2010 owa and active directory 2008 r2

just started I have 3 users trying to login into  MS OWA  but are getting an error " The user name or password you entered isn't correct. Try entering it again".  The user and password work because they can log into laptop with no problem
MS-OWA-screenshot.png
patrickstAsked:
Who is Participating?
I wear a lot of hats...

"The solutions and answers provided on Experts Exchange have been extremely helpful to me over the last few years. I wear a lot of hats - Developer, Database Administrator, Help Desk, etc., so I know a lot of things but not a lot about one thing. Experts Exchange gives me answers from people who do know a lot about one thing, in a easy to use platform." -Todd S.

Jamie McKillopIT ManagerCommented:
Hello,

Have you tried entering the username in the format DOMAIN\User?

JJ
0
Nick RhodeIT DirectorCommented:
I guess it depends on how you want them to login?  In the Exchange Management Console you can set this for OWA doing the following:

http://exchangeshare.wordpress.com/2008/06/30/owa-login-without-domain-name/
0
patrickstAuthor Commented:
yes the same result.  this just started last week with the users.
0
Problems using Powershell and Active Directory?

Managing Active Directory does not always have to be complicated.  If you are spending more time trying instead of doing, then it's time to look at something else. For nearly 20 years, AD admins around the world have used one tool for day-to-day AD management: Hyena. Discover why

Nick RhodeIT DirectorCommented:
Use this one for 2010:  http://exchangeserverpro.com/exchange-server-2010-outlook-web-app-authentication-settings/

They are pretty much the same.

Is this issue happening to all users?  Internal and external?  Can the domain admin login to OWA fine?
0
patrickstAuthor Commented:
It seems that only 3 users are having this problem.  All my other user can access OWA just fine..  Nothing was change do you think this could be an AD issues?

thanks
0
patrickstAuthor Commented:
no just to 3 users and it happens both internal and external. not sure what you mean by domian admin loging into OWA, can you help

thanks
0
Nick RhodeIT DirectorCommented:
Domain admin (default administrator) just if this was happening to all users.  This way you can weed out permission issues.

Did these users have it before?  Is the Outlook Web App Enabled for these user mailboxes?

http://technet.microsoft.com/en-us/library/bb124124(v=exchg.150).aspx
0
patrickstAuthor Commented:
yes they did have it before and I've  check and yes outlook WEb App is enable on the mailbox.

thanks
0
Nick RhodeIT DirectorCommented:
Try reseting their password and see if that helps.  I am just thinking possible expiration or defect
0
Raj-GTSystems EngineerCommented:
1. Are these users part of any protected groups like Domain Admin, Account Operator etc?

2. Can you run the following from EMS and paste the output here
Test-OwaConnectivity -URL https://yourdomain/owa -MailboxCredential:(Get-Credential domain\username) -Verbose

3. Does their passwords contain any special characters like @, !, # etc.

Thanks,
Raj
0

Experts Exchange Solution brought to you by

Your issues matter to us.

Facing a tech roadblock? Get the help and guidance you need from experienced professionals who care. Ask your question anytime, anywhere, with no hassle.

Start your 7-day free trial
It's more than this solution.Get answers and train to solve all your tech problems - anytime, anywhere.Try it for free Edge Out The Competitionfor your dream job with proven skills and certifications.Get started today Stand Outas the employee with proven skills.Start learning today for free Move Your Career Forwardwith certification training in the latest technologies.Start your trial today
Outlook

From novice to tech pro — start learning today.