Vmware Horizon 5.2 and software installation after creating pool

I would like to know if any experts out there have used a way to install software into the vm image post creating or recomposing a pool via horizon view 5.2

I have been trying to use quickprep post script without any success. The script executes successfully, but it cannot connect to a unc path neither directly nor thru a script in order to connect to a software server. I have also use 'net use' command to mapped the drive at post and still no success. The script works great while creating the snapshot image in the base image. It does not work successfully at post with quickprep post script

I am trying to create scripts in order to install software automatically at post after creating a pool. In order to make software changes more efficiently upon pool creation.

Any help or feedback would be appreciated. Thank you.

Quick Prep Post Script
iOptimumAsked:
Who is Participating?
I wear a lot of hats...

"The solutions and answers provided on Experts Exchange have been extremely helpful to me over the last few years. I wear a lot of hats - Developer, Database Administrator, Help Desk, etc., so I know a lot of things but not a lot about one thing. Experts Exchange gives me answers from people who do know a lot about one thing, in a easy to use platform." -Todd S.

coolsport00Commented:
Did you see the Admin Guide, pg. 105-106?
http://pubs.vmware.com/view-52/topic/com.vmware.ICbase/PDF/horizon-view-52-administration.pdf

It looks like there are a few stipulations for running the script; one being that the script must be on the parent/base VM used for the Pool. Read through the other items & see if you're in compliance with the other stipulations.

Regards,
~coolsport00
0
iOptimumAuthor Commented:
Yes. I have looked at that documentation. I did put the script in the parent vm and scripts do execute.

For example, I can execute a script where it will create a directory in the system drive and it does work. However, If I create a script executing a second script and the second script trying to connect to a UNC path, it does not work. I am not using UNC path within QuickPrep Post but rather thru another script within the VM.

Any idea what is the best way to deploy software via quickprep or sysprep?
0
coolsport00Commented:
Hmm... maybe it's the executing a 2nd script from the initial one. I haven't heard many even use scripting with View deployment. Not much info out there on it.

I think VMware's take on software deployment is to install it on a parent VM, then use Linked-Clone Pools and have the VMs all have the OS/software that was installed on the parent. The other way is to use ThinApp and deploy that way.

Sorry I don't have more answers for you in the way you're trying to do it.

~coolsport00
0

Experts Exchange Solution brought to you by

Your issues matter to us.

Facing a tech roadblock? Get the help and guidance you need from experienced professionals who care. Ask your question anytime, anywhere, with no hassle.

Start your 7-day free trial
Powerful Yet Easy-to-Use Network Monitoring

Identify excessive bandwidth utilization or unexpected application traffic with SolarWinds Bandwidth Analyzer Pack.

iOptimumAuthor Commented:
Well, it was worth the try. I will try to investigate if it can be possible with sysprep instead. Thank you.
0
iOptimumAuthor Commented:
Thanks for responding. Please let me know if you find anything.
0
coolsport00Commented:
I will ping some folks in the twitter community to see if they've attempted doing this...
0
It's more than this solution.Get answers and train to solve all your tech problems - anytime, anywhere.Try it for free Edge Out The Competitionfor your dream job with proven skills and certifications.Get started today Stand Outas the employee with proven skills.Start learning today for free Move Your Career Forwardwith certification training in the latest technologies.Start your trial today
VMware

From novice to tech pro — start learning today.