Microsoft.ACE.OLEDB.12.0' provider is not registered on the local machine error

hi
i am trying to connect an access 2010 to visual studio 2013 at the beginning it was connecting today but at some point it started to error , i am running windows 7 64 bit office 32 bit, i tried to download some installation from office 2007 (what people in other threads said it should work) but still don't

thanks in advance
LVL 1
Joseph KrauszCEOAsked:
Who is Participating?
I wear a lot of hats...

"The solutions and answers provided on Experts Exchange have been extremely helpful to me over the last few years. I wear a lot of hats - Developer, Database Administrator, Help Desk, etc., so I know a lot of things but not a lot about one thing. Experts Exchange gives me answers from people who do know a lot about one thing, in a easy to use platform." -Todd S.

carlsiyCommented:
Have you checked your Microsoft OLEDB Provider if you have the correct driver to connect to MC access 2010?

If not, try downloading and installing said driver.

http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=13255
0
Joseph KrauszCEOAuthor Commented:
i installed it and now i am gettng an error for each table when creating the dataset unexpected error

please advise
0
carlsiyCommented:
can you post the error here, screenshot would be more informative.
0
Microsoft Azure 2017

Azure has a changed a lot since it was originally introduce by adding new services and features. Do you know everything you need to about Azure? This course will teach you about the Azure App Service, monitoring and application insights, DevOps, and Team Services.

Joseph KrauszCEOAuthor Commented:
issue resolved after.......

thanks for all
0
Boyd (HiTechCoach) Trimmell, Microsoft Access MVPDesigner and DeveloperCommented:
yidel718,

Would you mind sharing ow you resoled the issue?

Thanks.
Boyd
0
Joseph KrauszCEOAuthor Commented:
Really... I don't know but I have installed the ultimate version of vs 2013 and since than it start to work

EDIT:
for anybody who wants to know......
i found that i need to run the program on 86 then its working
0

Experts Exchange Solution brought to you by

Your issues matter to us.

Facing a tech roadblock? Get the help and guidance you need from experienced professionals who care. Ask your question anytime, anywhere, with no hassle.

Start your 7-day free trial
Joseph KrauszCEOAuthor Commented:
Solution
0
It's more than this solution.Get answers and train to solve all your tech problems - anytime, anywhere.Try it for free Edge Out The Competitionfor your dream job with proven skills and certifications.Get started today Stand Outas the employee with proven skills.Start learning today for free Move Your Career Forwardwith certification training in the latest technologies.Start your trial today
.NET Programming

From novice to tech pro — start learning today.