Email with attachment issue.

Hello,

We are facing a rather weird issue.

We are running SBS2008 with exchange.

Everyting runs smoothly, except one thing. When a specific gmail account sends an email, if the email is plain text is proccessed properly, if the email is with attachement it is not delivered. When that guy sends that email to mine and i forward it to the original recipient it is delivered properly. It looks like there is an issue only with the specific sender (gmail) / receipient (exchange account).

Thank you
Comp_supportAsked:
Who is Participating?
 
Rodney BarnhardtConnect With a Mentor Server AdministratorCommented:
0
 
Rodney BarnhardtServer AdministratorCommented:
Have you tried doing a trace using the Exchange tools to see how it handles it?
0
 
Comp_supportAuthor Commented:
Hello,

Are there any intructions on how to do that on SBS 2008 ?


Thank you
0
Problems using Powershell and Active Directory?

Managing Active Directory does not always have to be complicated.  If you are spending more time trying instead of doing, then it's time to look at something else. For nearly 20 years, AD admins around the world have used one tool for day-to-day AD management: Hyena. Discover why

 
Rodney BarnhardtServer AdministratorCommented:
I am not super familiar with SBS, but in the EMC, under tools, should be message tracking. You fill in the information and it shows how the message flows. You could also look at the message queue here and see if there are any stuck.
0
 
Comp_supportAuthor Commented:
Thank you.  I will check this out and let you know if it works.
0
 
Comp_supportAuthor Commented:
I did the mail tracking task for the time period i have been informed that there is the error.
There are no results .
How can i make sure that the logging is enabled ?

Thank you
0
 
Comp_supportAuthor Commented:
Hello,

i checked my options with the ones mentioned in the site. They are ok.
I found out in an article online that i can create a rule in the transport rules and configure something for the emails containing attachemnets to be treatted differently.

Does anyone know something about that?
Thank you
0
 
Comp_supportAuthor Commented:
Thank you for your support.

The problem was a combination of configurations on Watchguard, exchange server and Eset for mail servers.
0
Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.

All Courses

From novice to tech pro — start learning today.