?
Solved

Migrating mailboxes to exhange 2013

Posted on 2013-10-29
7
Medium Priority
?
232 Views
Last Modified: 2013-12-04
Migrating to exchange 2013 has been a nightmare compared to migrating to 2010 from 2003.

Here's my problem. After a successful migration from exchange 2003 to 2010 start the next migration to 2013. Successfully installed all aspects of 2013 and it is up to date on all patches/rollups etc.

So started testing. Migrated a test mailbox to the new database, worked great. First problem was I could receive email but not send to either internal or external address. After a long search found that several of my services wouldn't start upon a startup/reboot of server which is still an issue. After manually starting services was able to send email successfully. Great next test. Move a live mailbox. so I attempted to move my mailbox. No joy it just sits there in syncing (over 24 hours). Stopped migration, no problem. Attempted again using a higher baditem count etc. same results. Hmmmmm, tried two other test mailboxes. Same results.

What I've done so far; Search, Search and more searching and not finding much in what to check for.

Trying to get this rolled out by EOY bu that's not looking like it's going to happen.

Thanks, Richard.
0
Comment
Question by:RichardPWolf
[X]
Welcome to Experts Exchange

Add your voice to the tech community where 5M+ people just like you are talking about what matters.

  • Help others & share knowledge
  • Earn cash & points
  • Learn & ask questions
  • 5
  • 2
7 Comments
 
LVL 13

Expert Comment

by:Mark Galvin
ID: 39608944
Hi Richard

Sorry to hear of your woes.

Can you list for me the servers and their roles in your Exchange environment please?

Thanks
Mark
0
 

Author Comment

by:RichardPWolf
ID: 39608955
inki (2010) Mailbox, CAS, HubTransport Build 14.3
taz (2013) Mailbox, CAS Build 15.0
0
 

Author Comment

by:RichardPWolf
ID: 39613913
Any ideas? I'm continuing to look at different articles but so far nothing. I've found other articles with the same situation. First mailbox moved fine but nothing after that. I've tried in the EAC and using PS. Under PS when I get the statistics it shows that they never get out of the queue state.
0
Nothing ever in the clear!

This technical paper will help you implement VMware’s VM encryption as well as implement Veeam encryption which together will achieve the nothing ever in the clear goal. If a bad guy steals VMs, backups or traffic they get nothing.

 
LVL 13

Assisted Solution

by:Mark Galvin
Mark Galvin earned 600 total points
ID: 39620947
Hi

Sorry, beyond my knowledge as only just started to run labs with 2013.

Thanks
Mark
0
 

Author Comment

by:RichardPWolf
ID: 39621935
Thanks I appreceate the honesty. I'll keep working on it and pass on anything I find.
0
 

Accepted Solution

by:
RichardPWolf earned 0 total points
ID: 39685604
OK, finally got the migration to work and mailbox user to connect. It took a couple of calls to Microsoft but it's almost done. I'm now migrating mailboxes without any problems and except for a minor configuration change on our Outlook 2010 clients they are able to connect to their mailboxes.

Thank you for your support.
0
 

Author Closing Comment

by:RichardPWolf
ID: 39695004
I'm awarding points based on your attempt to help me. There was some good information that you gave me but ultimately I had to go to Microsoft for the answer.

I really am not wanting to award points to myself as I didn't really do anything but I don't see a way of changing the points.
0

Featured Post

Creating Active Directory Users from a Text File

If your organization has a need to mass-create AD user accounts, watch this video to see how its done without the need for scripting or other unnecessary complexities.

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

There are times when we need to generate a report on the inbox rules, where users have set up forwarding externally in their mailbox. In this article, I will be sharing a script I wrote to generate the report in CSV format.
A couple of months ago we ran into an issue that necessitated re-creating our Edge Subscriptions. However, when we attempted to execute the command: New-EdgeSubscription -filename C:\NewEdgeSub_01.xml we received an error indicating that the LDAP se…
In this video we show how to create a Shared Mailbox in Exchange 2013. We show this process by using the Exchange Admin Center. Log into Exchange Admin Center.: First we need to log into the Exchange Admin Center. Navigate to the Recipients >> Sha…
To show how to create a transport rule in Exchange 2013. We show this process by using the Exchange Admin Center. Log into Exchange Admin Center.: First we need to log into the Exchange Admin Center. Navigate to the Mail Flow >> Rules tab.:  To cr…

649 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question