Microsoft office single image 2010

I received the update Service Pack 2 for Microsoft Office 2010 (KB2687455) 32-Bit Edition, late yesterday night -

Since starting the machine this morning, every time i start excel or word i get a message - please wait while Windows configures Microsoft Office Single Image 2010
AMITKHERAsked:
Who is Participating?
 
JohnConnect With a Mentor Business Consultant (Owner)Commented:
The next steps are to:
1. Try a new Windows User Account (Profile). The current profile could be corrupted.
2. Run System File Checker. Run SFC /SCANNOW and allow to complete. Restart and check.
3. Finally, run a Windows 7 Repair Install as that may solve the problem.

Here is a Seven Forums Tutorial for a Repair Install

http://www.sevenforums.com/tutorials/3413-repair-install.html

... Thinkpads_User
0
 
JohnBusiness Consultant (Owner)Commented:
I have had SP2 installed for a while on my Windows 7 Pro 64-bit machine and also on comparable client machines with no problem.

Try an Office Repair. Go to Control Panel, click on Microsoft Office, Change and Repair.

If a repair does not work, uninstall Office, restart, install Office again (Full, not Typical except for languages you do not use), update SP1, then SP2 and patch fully.

Also make sure all Windows 7 optional updates have been done. Some of the .NET Framework updates may still be sitting in Optional.

.... Thinkpads_User
0
 
AMITKHERAuthor Commented:
Thinkpads_User:
apologies for not having responded

have tried everything other than un-insstall/re-install
will do that in the next few days & revert
thanks for the help
0
Cloud Class® Course: Microsoft Office 2010

This course will introduce you to the interfaces and features of Microsoft Office 2010 Word, Excel, PowerPoint, Outlook, and Access. You will learn about the features that are shared between all products in the Office suite, as well as the new features that are product specific.

 
AMITKHERAuthor Commented:
Thinkpads_User:

un-install/re-install has not solved the issue, now even MS Outlook is going through the same process
0
 
AMITKHERAuthor Commented:
already tried new user pofile, that didn't work either
will try the next step
0
 
AMITKHERAuthor Commented:
Thinkpads_User:

the repair install seems to have worked; apologies for the delay & thanks for the help :)
0
 
JohnBusiness Consultant (Owner)Commented:
@AMITKHER - Thank you for the update and I was happy to help.

.... Thinkpads_User
0
Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.

All Courses

From novice to tech pro — start learning today.