?
Solved

PPPOE connection issues bridge mode Edge Checkpoint

Posted on 2013-11-01
3
Medium Priority
?
845 Views
Last Modified: 2013-11-06
Hi,

In have a weird issue with 3 remote sites using Edge checkpoint firewall in bridge mode and internet connection.

Out of the blue, the remote sites have their access to internet go down at the same time. They get back up all 3 at the same time after about 20 mins.

It does this a few time a day for the past week now.

I contacted the ISP and all is good on their end. The line is fine and during the outage, they have access to the modems.

During one of the outages, I called the remote site and they confirmed the DSL light was lit on the modem so I don't believe it is the dsl line.

In the logs of the Edges, before the outage I will get a line saying :

31Oct2013,17:54:09,Primary PPPoE (PPP over Ethernet) connection terminated after 38 minute(s), 27 second(s)

Then also those entries:

31Oct2013,17:54:09,Primary PPPoE (PPP over Ethernet) connection failed: Server is not responding

31Oct2013,17:54:43,Primary PPPoE (PPP over Ethernet) connection failed: Invalid username or password

I believe there is something wrong with the ISP authenticating server. The ISP say they don't see anything wrong with that.

The only thing in common those sites have is that they use an Edge checkpoint in bridge mode and have static IPs.

They use the same ISP for internet.

I still think the issue is on the ISP's side but would like to make sure it is not something on our end.

Do any of you ever experienced this kind of issue or do you have any ideas what might cause this?

Thanks
0
Comment
Question by:seapr
[X]
Welcome to Experts Exchange

Add your voice to the tech community where 5M+ people just like you are talking about what matters.

  • Help others & share knowledge
  • Earn cash & points
  • Learn & ask questions
  • 2
3 Comments
 
LVL 22

Expert Comment

by:Nick Rhode
ID: 39616714
Might have something misconfigured on the edge or if the modem is all the same model and brand check for a firmware update.  Take 1 of those and set it up as a standard bridge (no edge checkpoint) and see if the issue still occurs.
0
 

Accepted Solution

by:
seapr earned 0 total points
ID: 39617331
Thanks for the suggestion NRhode but finally, the ISP replied and it is an issue on their end.
0
 

Author Closing Comment

by:seapr
ID: 39626812
Issue resolved by third party (ISP)
0

Featured Post

Independent Software Vendors: We Want Your Opinion

We value your feedback.

Take our survey and automatically be enter to win anyone of the following:
Yeti Cooler, Amazon eGift Card, and Movie eGift Card!

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

Arrow Electronics was searching for a KVM  (Keyboard/Video/Mouse) switch that could display on one single monitor the current status of all units being tested on the rack.
This article will show how Aten was able to supply easy management and control for Artear's video walls and wide range display configurations of their newsroom.
In this video we outline the Physical Segments view of NetCrunch network monitor. By following this brief how-to video, you will be able to learn how NetCrunch visualizes your network, how granular is the information collected, as well as where to f…
Michael from AdRem Software outlines event notifications and Automatic Corrective Actions in network monitoring. Automatic Corrective Actions are scripts, which can automatically run upon discovery of a certain undesirable condition in your network.…
Suggested Courses
Course of the Month15 days, 8 hours left to enroll

743 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question