Solved

HP 2910al firmware unable to login as admin

Posted on 2013-11-04
4
2,572 Views
Last Modified: 2014-05-14
Hi
i just upgraded the firmware on a HP 2910al-24G Switch (J9145A) to version W.15.12.0011

- first i uploaded the new firmware as the primary image but when the switch was rebooted it did not use the new firmware.
- then i uploaded the new firmware as the secondary and rebooted and the new firmware booted up.

all settings that were before the firmware flash are still unchanged but i am unable to make any changes to the switch since it does not want to log in as administrator using the password that was used before the firmware update.
both web interface and telnet interface have this problem.

https://h10145.www1.hp.com/downloads/DownloadSoftware.aspx?SoftwareReleaseUId=10569&ProductNumber=J9145A&lang=&cc=&prodSeriesId=&SerialNumber=&PurchaseDate=
0
Comment
Question by:Hoddi1
[X]
Welcome to Experts Exchange

Add your voice to the tech community where 5M+ people just like you are talking about what matters.

  • Help others & share knowledge
  • Earn cash & points
  • Learn & ask questions
  • 2
4 Comments
 
LVL 10

Accepted Solution

by:
ienaxxx earned 334 total points
ID: 39621184
soory for the question: did u try a blank password (as it should be the default one).

Since there's a warning message in the firmware download page that states that it can eventually update the boot rom as well... something strange might have happened...
0
 

Author Comment

by:Hoddi1
ID: 39621477
Hi
Yes, i have tried a blank password both without a username and with various combination of possible default usernames.
probably something has gone wrong like you said, any ideas what can be done to fix since there is no access to reflash or anything ?
0
 
LVL 10

Assisted Solution

by:ienaxxx
ienaxxx earned 334 total points
ID: 39624187
There should be the password recovery button (clear button) on the switch.
Press it for a couple seconds and ... resets the passwords, you get it.
0
 
LVL 12

Assisted Solution

by:atrevido
atrevido earned 166 total points
ID: 39628909
Have you tried console access first?  You said web and telnet - did you plug a console cable in and press return a couple times?  If you cannot get in that way then leave console cable plugged in and reboot it - watch the console screen.  Maybe there will be a clue as to what is wrong or where it is stuck.  Barring that, last resort is password recovery:

password recovery on a 2910 can be done by performing  these steps:
1.Using pointed objects (Paperclips work good), simultaneously press both the Reset and Clear buttons on the front of the switch.
2.Continue to press the Clear button while releasing the Reset button.
3.When the Self Test LED begins to blink, release the Clear button.
The switch will then complete its self test and begin operating with its configuration restored to the factory default settings.
To restore the factory default configuration using the console, execute the erase startup-config command from the console command prompt.
0

Featured Post

Independent Software Vendors: We Want Your Opinion

We value your feedback.

Take our survey and automatically be enter to win anyone of the following:
Yeti Cooler, Amazon eGift Card, and Movie eGift Card!

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

Suggested Solutions

Title # Comments Views Activity
HP Procurve and AAA authentication 2 52
Patch panel 7 63
Disabling SNMP Write-Access on Switches 6 67
ASA NAT rule change 3 82
If you’re like me and you like peace and quiet, saving money, and pretty lights, then this article is for you. For financial reasons, I buy all the Cisco equipment for my home lab second-hand. The first thing to wear out is usually one of the coo…
I eventually solved a perplexing problem setting up telnet for a new switch.  I installed a new Cisco WS-03560X-24P switch connected to an existing Cisco 4506 running a WS-X4013-10GE Sup II-Plus. After configuring vlans and trunking,  I could no…
In a recent question (https://www.experts-exchange.com/questions/29004105/Run-AutoHotkey-script-directly-from-Notepad.html) here at Experts Exchange, a member asked how to run an AutoHotkey script (.AHK) directly from Notepad++ (aka NPP). This video…
In an interesting question (https://www.experts-exchange.com/questions/29008360/) here at Experts Exchange, a member asked how to split a single image into multiple images. The primary usage for this is to place many photographs on a flatbed scanner…

737 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question