Solved

Exchange 2003 Mailbox Store

Posted on 2013-11-14
4
487 Views
Last Modified: 2013-12-02
Hi - I'm trying to create a new mailbox store exchange 2003. When creating the new mailbox store, selected to store the edb & stm on disk with plenty of available space. Mailbox store creates, but when I try to mount the mailbox store I get the following error:

An internal processing error has occurred. Try restarting exchange system manager or the exchange information store service, or both.

ID no: c1041724

Application event log event id's:

9519: Error 0x80004005 starting database "First Storage Group\VIP" on the Microsoft Exchange Information Store

9546: Error 0x80004005 starting database "First Storage Group\VIP" on the Microsoft Exchange Information Store

I've already worked through http://support.microsoft.com/kb/932599. Permissions are inherited from parent on the adsi mailbox store.

Thanks
0
Comment
Question by:sessionhost4hty
[X]
Welcome to Experts Exchange

Add your voice to the tech community where 5M+ people just like you are talking about what matters.

  • Help others & share knowledge
  • Earn cash & points
  • Learn & ask questions
  • 2
4 Comments
 
LVL 8

Expert Comment

by:Dipak
ID: 39648902
Check to see if a second SystemMailbox object exists for the store you are trying to mount.
See Knowledge Base article 274534, "XADM: Event ID 9175, 9546, 9519 Messages Occur When Mailbox Store Fails to Mount" (http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=3052&kbid=274534).

Please refer below mentioned articles for same.

http://technet.microsoft.com/en-us/library/aa996027%28v=exchg.65%29.aspx  (C1041724)

http://support.microsoft.com/kb/274534
0
 

Author Comment

by:sessionhost4hty
ID: 39649163
I've seen all those articles. Regarding http://support.microsoft.com/kb/271339/EN-US, I have used ADUC on the exchange 2003 server, enabled 'advanced features but I cannot find Microsoft Exchange System Objects container, only in LostAndFound??
0
 
LVL 63

Accepted Solution

by:
Simon Butler (Sembee) earned 500 total points
ID: 39650911
Find the Exchange media and re-run Forest Prep and domain Prep.
Looks like you may have some missing attributes which those commands will put back in.

Simon.
0
 

Author Comment

by:sessionhost4hty
ID: 39689674
Domain Prep needing running on the exchange server. Thanks.
0

Featured Post

Backup Solution for AWS

Read about how CloudBerry Backup fully integrates your backups with Amazon S3 and Amazon Glacier to provide military-grade encryption and dramatically cut storage costs on any platform.

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

Suggested Solutions

Restoring deleted objects in Active Directory has been a standard feature in Active Directory for many years, yet some admins may not know what is available.
This article explains how to install and use the NTBackup utility that comes with Windows Server.
In this video we show how to create a Resource Mailbox in Exchange 2013. We show this process by using the Exchange Admin Center. Log into Exchange Admin Center.: Navigate to the Recipients >> Resources tab.: "Recipients" is our default selection …
how to add IIS SMTP to handle application/Scanner relays into office 365.

726 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question