Improve company productivity with a Business Account.Sign Up

x
  • Status: Solved
  • Priority: Medium
  • Security: Public
  • Views: 165
  • Last Modified:

Testing Autodiscovery

When I try to test the Autodiscovery for Exchange I get an error where the mailbox?

[PS] C:\Windows\system32>Test-OutlookWebServices -ClientAccessServer "athena"
Creating a new session for implicit remoting of "Test-OutlookWebServices" command...
WARNING: An unexpected error has occurred and a Watson dump is being generated: Failed to find the mailbox. Mailbox =
'extest_7735bd1239494@NGC.MBAC'.
Failed to find the mailbox. Mailbox = 'extest_7735bd1239494@NGC.MBAC'.
    + CategoryInfo          : NotSpecified: (:) [Test-OutlookWebServices], MailboxNotFoundException
    + FullyQualifiedErrorId : Microsoft.Exchange.Monitoring.MailboxNotFoundException,Microsoft.Exchange.Management.Sys
   temConfigurationTasks.TestOutlookWebServicesTask
0
Pots
Asked:
Pots
  • 2
  • 2
1 Solution
 
mattclarifiedCommented:
Hi,

Looks like it is trying to use a test exchange mailbox that does not exist, you can either try creating a mailbox with the smtp address 'extest_7735bd1239494@NGC.MBAC' or try putting
-identity "Your mailbox alias"

Open in new window

at the end of the command

M@
0
 
PotsAuthor Commented:
If I do a test with the Test connectivity website I get this:

-----------------------------------------

Testing the SSL certificate to make sure it's valid.
  The SSL certificate failed one or more certificate validation checks.
 
 Additional Details
 
Test Steps
 
 The Microsoft Connectivity Analyzer is attempting to obtain the SSL certificate from remote server autodiscover.gallery.ca on port 443.
  The Microsoft Connectivity Analyzer successfully obtained the remote SSL certificate.
 
 Additional Details
 
Remote Certificate Subject: CN=www.gallery.ca, O=National Gallery Of Canada, L=Ottawa, S=Ontario, C=CA, PostalCode=K1N9N4, STREET=380 Sussex Drive, SERIALNUMBER=Government Entity, OID.1.3.6.1.4.1.311.60.2.1.3=CA, OID.2.5.4.15=Government Entity, Issuer: CN=DigiCert High Assurance EV CA-1, OU=www.digicert.com, O=DigiCert Inc, C=US.

Elapsed Time: 97 ms.  

 

 Validating the certificate name.
  Certificate name validation failed.
   Tell me more about this issue and how to resolve it
 
 Additional Details
 
Host name autodiscover.gallery.ca doesn't match any name found on the server certificate CN=www.gallery.ca, O=National Gallery Of Canada, L=Ottawa, S=Ontario, C=CA, PostalCode=K1N9N4, STREET=380 Sussex Drive, SERIALNUMBER=Government Entity, OID.1.3.6.1.4.1.311.60.2.1.3=CA, OID.2.5.4.15=Government Entity.

Elapsed Time: 0 ms.  
 
 ----------------------------------

 Can someone please explain where that www.gallery.ca is located? in IIS?

Because all the other settings in exchange seems ok.

Thank you!!
0
 
PotsAuthor Commented:
OK I found out that the certificate from Digicert is coming from the website from the webteam setup. How can I manage to have autodiscover work in this case?
0
 
mattclarifiedCommented:
Hi,

Your current certificate setup will only allow www. to be certified, and not anything else. You will need to add subject alternative names to the certificate if your current certificate allows it, and then add it back on to the web server and exchange with both the domains. It would probably be worth adding things like mail. as well if you intend to use external webmail.

M@
0
Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.

Join & Write a Comment

Featured Post

The 14th Annual Expert Award Winners

The results are in! Meet the top members of our 2017 Expert Awards. Congratulations to all who qualified!

  • 2
  • 2
Tackle projects and never again get stuck behind a technical roadblock.
Join Now