Solved

Failed to register with the CMS server1

Posted on 2013-11-21
6
555 Views
Last Modified: 2013-11-30
Bring up Central Configuration Manager
Start Central Management Service
Check the Event Log and everything is fine
Start Report Application Server from Central Configuration Manager
Check the Event Log and find this error message

Failed to register with the CMS SERVERABC.  Please make sure the CMS is active and running.  Attempting an automatic retry...


Has anybody seen this kind of issue before?  Any test I can do?
0
Comment
Question by:msfong0425
[X]
Welcome to Experts Exchange

Add your voice to the tech community where 5M+ people just like you are talking about what matters.

  • Help others & share knowledge
  • Earn cash & points
  • Learn & ask questions
  • 2
  • 2
6 Comments
 
LVL 100

Expert Comment

by:mlmcc
ID: 39668847
If you retry starting the server does it work?

Limited research indicates this is not uncommon and results from the CMS server having started but not yet complete when the other servers start.

Does the event log show the CMS Startup Complete?

mlmcc
0
 
LVL 26

Expert Comment

by:Kurt Reinhardt
ID: 39668933
Check service dependencies.  Also check to see if any of the ports are being used by other applications.
0
 

Accepted Solution

by:
msfong0425 earned 0 total points
ID: 39675905
I fix the problem.  The root cause is the System name was changed from "COMPUTERABC" to "COMPUTERABC.mydomain.com" 3 months ago.  The Central Configuration Manager (CCM) thinks the friendly name was registered by COMPUTERABC before and now the COMPUTERABC.mydomain.com is attempting to use the same friendly name for the servers.

I go through each server in the CCM and change all the references from COMPUTERABC to COMPUTERABC.mydomain.com.  It creates a bunch of new servers with the new names inside the CCM.  I activate all new Servers through CCM.  Everything works afterwards.
0
 
LVL 26

Expert Comment

by:Kurt Reinhardt
ID: 39676055
Makes perfect sense.  That's a known issue.
0
 

Author Closing Comment

by:msfong0425
ID: 39686682
This solution fixed the problem.  It is also endorsed by another member.
0

Featured Post

[Webinar] Code, Load, and Grow

Managing multiple websites, servers, applications, and security on a daily basis? Join us for a webinar on May 25th to learn how to simplify administration and management of virtual hosts for IT admins, create a secure environment, and deploy code more effectively and frequently.

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

Suggested Solutions

Crystal Reports: 5 Tests for Top Performance It is complete, your masterpiece report.  Not only does it meet your customer’s expectations, it blows them out the water, all they want is beautifully summarised and displayed in a myriad of ways. …
I hate sub reports and always consider them the last resort in any reporting solution.  The negative effect on performance and maintainability is just not worth the easy ride they give the report writer.  Nine times out of ten reporting requirements…
I've attached the XLSM Excel spreadsheet I used in the video and also text files containing the macros used below. https://filedb.experts-exchange.com/incoming/2017/03_w12/1151775/Permutations.txt https://filedb.experts-exchange.com/incoming/201…

734 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question