Solved

SBS 2011 Backups Failing

Posted on 2013-11-22
4
398 Views
Last Modified: 2014-03-10
SBS 2011 Backups are failing with Volume Shadow Copy Service operation failed with error 0x800423f3.

Sharepoint is up to date and PSConfig has been run and completes successfully.  

Backups are configured to run on a daily basis and have recently started failing with the above error code.  

A restart of the machine allows the backup to complete successfully the first time its run but then the failures start again.

After the last failure I ran VSSADMIN List Writers and its show the majority of them to be:

State: [9] Failed
Last error: Timed out

Any help with this matter would be greatly appreciated
0
Comment
Question by:KTBerwick
  • 2
4 Comments
 
LVL 34

Expert Comment

by:Shreedhar Ette
ID: 39670810
Please refer this prevous answered question:
http://www.experts-exchange.com/OS/Microsoft_Operating_Systems/Server/SBS_Small_Business_Server/Q_27258101.html#a36547960

Are there any thrid party backup application installed on the server?
0
 
LVL 24

Accepted Solution

by:
Sandeshdubey earned 500 total points
ID: 39670915
Ensure that below files are updated or install the hotfix as per requirement.

http://support.microsoft.com/kb/2698155   Ntfs.sys     http://support.microsoft.com/kb/2582068   Volsnap.sys  
http://support.microsoft.com/kb/971394    Swprv.dll    
http://support.microsoft.com/kb/983425    Vssvc.exe  

Reboot the server after hotfix installation and check the backup.If still the backup failes reregister the vss binaries:  http://support.microsoft.com/kb/940184
0
 

Author Comment

by:KTBerwick
ID: 39674320
Over the weekend I ran a sfc scan and also a check disk on the system.  The backups have been successful for the last two evenings so i'm going to leave everything as it is at the moment.

If the backups start failing again I will try disabling Volume Shadow Copies as suggested in your post shreedhar.

The hotfixes suggested by Sandeshdubey appear to be for Windows server 2008 and i'm running SBS 2011 which i'm sure is based on Server 2008 R2 so i'm not too keen to install them fixes onto my system.

Thanks for your help and if anything changes I will report back.
0
 

Author Closing Comment

by:KTBerwick
ID: 39918215
My colleague opened this thread and clearly forgot to close it. I believe re-registering the VSS binaries resolved this.
0

Featured Post

Are your end users making ugly email signatures?

Have you left it up to your end users to create their own email signatures? Are they forgetting to add the company logo or using garish font colors? Take control and ensure all users have the same email signature.

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

Because virtualization becomes more and more common, and, with Microsoft Hyper-V included in Windows Server at no additional costs, and, most server hardware nowadays is more than capable of running a physical Small Business Server (SBS) 2008 or 201…
Issue: One Windows 2008 R2 64bit server on the network unable to connect to a buffalo Device (Linkstation) with firmware version 1.56. There are a total of four servers on the network this being one of them. Troubleshooting Steps: Connect via h…
This tutorial will walk an individual through setting the global and backup job media overwrite and protection periods in Backup Exec 2012. Log onto the Backup Exec Central Administration Server. Examine the services. If all or most of them are stop…
This Micro Tutorial hows how you can integrate  Mac OSX to a Windows Active Directory Domain. Apple has made it easy to allow users to bind their macs to a windows domain with relative ease. The following video show how to bind OSX Mavericks to …

895 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question

Need Help in Real-Time?

Connect with top rated Experts

19 Experts available now in Live!

Get 1:1 Help Now