Want to win a PS4? Go Premium and enter to win our High-Tech Treats giveaway. Enter to Win

x
?
Solved

Cisco 2602I-E AP wont be detected by WLC 2504

Posted on 2013-11-24
6
Medium Priority
?
1,537 Views
Last Modified: 2014-11-14
2 Cisco 26020I-E AP's connected to the 2504 WLC via a Cisco SF302 PoE switch won't get detected by the wireless controller.
The solution did worked together but the equipment had to be hard reset and since then the AP's dont get detected.

Given below is:
- Running config of the WLC
-Startup log of one of the AP's
-Version of the AP

Unable to run "debug capwap console cli" command on the AP as not been able to get into privileged mode

2504 WLC:
WLC>sh sysinfo
Manufacturer's Name.............................. Cisco Systems Inc.
Product Name..................................... Cisco Controller
Product Version.................................. 7.4.100.0
Bootloader Version............................... 1.0.16
Field Recovery Image Version..................... 1.0.0
Firmware Version................................. PIC 16.0


Build Type....................................... DATA + WPS

System Name...................................... Cisco_ca:1e:44
System Location..................................
System Contact...................................
System ObjectID.................................. 1.3.6.1.4.1.9.1.1279
IP Address....................................... 192.168.10.2
Last Reset....................................... Software reset
System Up Time................................... 0 days 3 hrs 18 mins 55 secs
System Timezone Location.........................
System Stats Realtime Interval................... 5
System Stats Normal Interval..................... 180


--More-- or (q)uit
Configured Country............................... GB  - United Kingdom
Operating Environment............................ Commercial (0 to 40 C)
Internal Temp Alarm Limits....................... 0 to 65 C
Internal Temperature............................. +23 C
External Temperature............................. +26 C
Fan Status....................................... 3800 rpm

State of 802.11b Network......................... Enabled
State of 802.11a Network......................... Enabled
Number of WLANs.................................. 1
Number of Active Clients......................... 0

Memory Current Usage............................. Unknown
Memory Average Usage............................. Unknown
CPU Current Usage................................ Unknown
CPU Average Usage................................ Unknown

Burned-in MAC Address............................ 50:06:04:CA:1E:40
Maximum number of APs supported.................. 5

-----------------------------------------------------
Boot Message logs from 2504 WLC
*nim_t: Nov 25 00:53:42.646: #SIM-3-PORT_UP: sim.c:11118 Physical port 1 is up!.
*fp_main_task: Nov 25 00:53:42.396: #CNFGR-3-INV_COMP_ID: cnfgr.c:2894 Invalid Component Id : Unrecognized (94) in cfgConfiguratorInit.
*fp_main_task: Nov 25 00:53:42.108: #BONJOUR-3-CONFIG_ERR: bonjour.c:218 Failed to do initial configuration: Default configuration failed
*fp_main_task: Nov 25 00:53:42.108: #BONJOUR-3-INTERNAL_ERR: bonjour.c:131 Internal Error: Attaching default profile to all  wlans failed
*fp_main_task: Nov 25 00:53:42.108: #LOG-3-Q_IND: bonjour_api.c:1040 Service specific query: Sending serice specific query failed[...It occurred 4 times.!]
*fp_main_task: Nov 25 00:53:42.108: #BONJOUR-3-SPECIFIC_QUERY_SEND_ERR: bonjour_api.c:1040 Service specific query: Sending serice specific query failed
*fp_main_task: Nov 25 00:53:24.442: #LOG-3-Q_IND: sisf_shim_utils.c:316 Internal error, NULL entry in sisf_sw_policy_get_cfg_ptr[...It occurred 3 times.!]
*fp_main_task: Nov 25 00:53:24.337: #SISF-3-INTERNAL: sisf_shim_utils.c:316 Internal error, NULL entry in sisf_sw_policy_get_cfg_ptr
*fp_main_task: Nov 25 00:53:22.211: #AVC-3-LOAD_CONF_FAILED: avc_cfg.c:241 AVC config is corrupted. Resetting AVC config to default.
*fp_main_task: Nov 25 00:53:14.259: #MM-3-MEMBER_ADD_FAILED: mm_dir.c:1196 Could not add Mobility Member. Reason: IP already assigned, Member-Count:1,MAC: 00:00:00:00:00:00, IP: 0.0.0.0
*mfpKeyRefreshTask: Nov 25 00:52:58.326: #SSHPM-3-NOT_INIT: bsnrandom.c:620 Random context not initialized
*fp_main_task: Nov 25 00:52:58.312: #CNFGR-3-INV_COMP_ID: cnfgr.c:2894 Invalid Component Id : Unrecognized (36) in cfgConfiguratorInit.
-----------------------------------------------
2602I-E AP

Boot Messages from console connection
ap: IOS Bootloader - Starting system.
flash is writable
FLASH CHIP:  Numonyx Mirrorbit (0089)
Xmodem file system is available.
flashfs[0]: 39 files, 9 directories
flashfs[0]: 0 orphaned files, 0 orphaned directories
flashfs[0]: Total bytes: 31997952
flashfs[0]: Bytes used: 18539008
flashfs[0]: Bytes available: 13458944
flashfs[0]: flashfs fsck took 18 seconds.
Reading cookie from SEEPROM
Base Ethernet MAC address: 6c:41:6a:98:0e:e2
Ethernet speed is 100 Mb - FULL Duplex
Loading "flash:/ap3g2-k9w8-mx.152-2.JB/ap3g2-k9w8-xx.152-2.JB"...uncompress: Unknown mzip segment type: 2

Error loading "flash:/ap3g2-k9w8-mx.152-2.JB/ap3g2-k9w8-xx.152-2.JB"

Interrupt within 5 seconds to abort boot process.
Boot process failed...

The system is unable to boot automatically.  The BOOT
environment variable needs to be set to a bootable
image.

C2600 Boot Loader (AP3G2-BOOT-M) LoaderVersion 12.4(25e)JA1, RELEASE SOFTWARE (fc1)
Technical Support: http://www.cisco.com/techsupport
Compiled Wed 30-May-12 03:34 by binugopa
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ap: version
C2600 Boot Loader (AP3G2-BOOT-M) LoaderVersion 12.4(25e)JA1, RELEASE SOFTWARE (fc1)
Technical Support: http://www.cisco.com/techsupport
Compiled Wed 30-May-12 03:34 by binugopa
0
Comment
Question by:Syed Hashmi
[X]
Welcome to Experts Exchange

Add your voice to the tech community where 5M+ people just like you are talking about what matters.

  • Help others & share knowledge
  • Earn cash & points
  • Learn & ask questions
  • 3
  • 3
6 Comments
 
LVL 31

Expert Comment

by:Gareth Gudger
ID: 39673696
Were these APs re-flashed with a different image?
0
 
LVL 31

Expert Comment

by:Gareth Gudger
ID: 39673699
What images do you have in flash on the APs?
0
 

Author Comment

by:Syed Hashmi
ID: 39673741
hi diggisaur,
the AP still have the original images- they were just physically reset by holding down mode button and plugging the PoE cable in.
looking at the information above, seems the image is 12.4
if this is not the correct info, let me know how to extract it from the AP. the list of commands available on "ap:" prompt only allows me to run "version" and some other basic commands
0
Independent Software Vendors: We Want Your Opinion

We value your feedback.

Take our survey and automatically be enter to win anyone of the following:
Yeti Cooler, Amazon eGift Card, and Movie eGift Card!

 
LVL 31

Expert Comment

by:Gareth Gudger
ID: 39673756
I think you may have a corrupt flash. What do you get if you do a DIR FLASH command from the CLI?

You can also try SET BOOT FLASH: and the name of the flash file.

I am thinking you may need to re-flash the device from a TFTP server.
0
 

Accepted Solution

by:
Syed Hashmi earned 0 total points
ID: 39685776
Hi diggisaur.
Tried that, it didnt work- sending the kit back for exchange.
0
 

Author Closing Comment

by:Syed Hashmi
ID: 40442249
vendor replaced the kit which solved the issue
0

Featured Post

VIDEO: THE CONCERTO CLOUD FOR HEALTHCARE

Modern healthcare requires a modern cloud. View this brief video to understand how the Concerto Cloud for Healthcare can help your organization.

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

Configuring Remote Assistance for use with SCCM
Windows 10 Creator Update has just been released and I have it working very well on my laptop. Read below for issues, fixes and ideas.
The viewer will learn how to successfully create a multiboot device using the SARDU utility on Windows 7. Start the SARDU utility: Change the image directory to wherever you store your ISOs, this will prevent you from having 2 copies of an ISO wit…
This is used to tweak the memory usage for your computer, it is used for servers more so than workstations but just be careful editing registry settings as it may cause irreversible results. I hold no responsibility for anything you do to the regist…

610 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question