Solved

VTP sync issues

Posted on 2013-12-16
2
593 Views
Last Modified: 2013-12-16
I have a WS-C3560G-24PS Beta switch i just racked and put online and it doesnt want to sync with my core to pull down the vlans info.

BETA#show vtp status
VTP Version                     : 2
Configuration Revision          : 0
Maximum VLANs supported locally : 1005
Number of existing VLANs        : 7
VTP Operating Mode              : Client
VTP Domain Name                 : CHURCH
VTP Pruning Mode                : Disabled
VTP V2 Mode                     : Disabled
VTP Traps Generation            : Disabled
MD5 digest                      : 0x66 0x44 0x08 0xD1 0x53 0x7D 0x69 0xF5
Configuration last modified by 0.0.0.0 at 3-1-93 00:10:42
BETA#

My core switch is a WS-C6504-E with VTP settings as follows

CORE-A#show vtp status
VTP Version                     : 3 (capable)
Configuration Revision          : 49
Maximum VLANs supported locally : 1005
Number of existing VLANs        : 40
VTP Operating Mode              : Server
VTP Domain Name                 : CHURCH
VTP Pruning Mode                : Disabled (Operationally Disabled)
VTP V2 Mode                     : Disabled
VTP Traps Generation            : Disabled
MD5 digest                      : 0x33 0xE4 0xD9 0xC4 0x3B 0xBA 0x53 0x20
Configuration last modified by 10.14.9.2 at 11-25-13 23:14:24
Local updater ID is 10.14.9.2 on interface Vl9 (lowest numbered VLAN interface found)
VTP version running             : 1

I think my beta switch is only VTP V1&2, does this mean they will not be able to sync VTP?
0
Comment
Question by:Gamehendge
[X]
Welcome to Experts Exchange

Add your voice to the tech community where 5M+ people just like you are talking about what matters.

  • Help others & share knowledge
  • Earn cash & points
  • Learn & ask questions
2 Comments
 
LVL 50

Accepted Solution

by:
Don Johnston earned 500 total points
ID: 39722959
Both switches are running VTP version 1 so that's not it.

Do you have a trunk established between the Core and Beta? (show int trunk)  If not, you must have a trunk.

Do you have a VTP password set on the core? If so, you'll need the same password set on Beta.
0
 

Author Comment

by:Gamehendge
ID: 39723021
yes, both of my switch ports are configured as followes connected via fiber:

switchport trunk encapsulation dot1q
switchport more trunk

VTP passowrd is not configured on my core A

------

the VTP password was configured on my beta switch, it had a VTP password stored.  So i did a no VTP password and renamed my VTP Domain name then changed it back to make it sync.  Everthing looks good now.

Thanks for the help.
0

Featured Post

Windows Server 2016: All you need to know

Learn about Hyper-V features that increase functionality and usability of Microsoft Windows Server 2016. Also, throughout this eBook, you’ll find some basic PowerShell examples that will help you leverage the scripts in your environments!

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

Marketers need statistics and metrics like everybody else needs oxygen. In this article we explain how to enable marketing campaign statistics for Microsoft Exchange mail.
Learn to move / copy / export exchange contacts to iPhone without using any software. Also see the issues in configuration of exchange with iPhone to migrate contacts.
In this Micro Video tutorial you will learn the basics about Database Availability Groups and How to configure one using a live Exchange Server Environment. The video tutorial explains the basics of the Exchange server Database Availability grou…
To add imagery to an HTML email signature, you have two options available to you. You can either add a logo/image by embedding it directly into the signature or hosting it externally and linking to it. The vast majority of email clients display l…

710 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question