Go Premium for a chance to win a PS4. Enter to Win

x
  • Status: Solved
  • Priority: Medium
  • Security: Public
  • Views: 924
  • Last Modified:

Exchange 2010 OWA Runtime Errors

Had to reset virtual directories on our Exchange 2010 server and now get runtime errors on all virtual directories we attempt to access. Have verified the dill file paths are correct in web.config. Event Viewer shows the following errors:

3008
   A configuration error has occurred.
   12/18/2013 2:14:00 PM
   12/18/2013 8:14:00 PM
   73e9cb99eb6546089866e81f3c67a0e0
   1
   1
   0
   /LM/W3SVC/1/ROOT-5-130318712400737620
   Full
   /
   C:\inetpub\wwwroot\
   EXCHANGE
   
   4316
   w3wp.exe
   IIS APPPOOL\DefaultAppPool
   ConfigurationErrorsException
   Could not load file or assembly 'Microsoft.Exchange.Clients.Owa' or one of its dependencies. The system cannot find the file specified.
   https://exchange.domain.com:443/oab/41d3cff8-9fdd-4041-b6f2-40265ddf3039/oab.xml
   /oab/41d3cff8-9fdd-4041-b6f2-40265ddf3039/oab.xml
   192.168.10.86
   
   False
   
   IIS APPPOOL\DefaultAppPool
   1
   IIS APPPOOL\DefaultAppPool
   False
   at System.Web.Configuration.ConfigUtil.GetType(String typeName, String propertyName, ConfigurationElement configElement, XmlNode node, Boolean checkAptcaBit, Boolean ignoreCase) at System.Web.Configuration.Common.ModulesEntry..ctor(String name, String typeName, String propertyName, ConfigurationElement configElement) at System.Web.HttpApplication.BuildIntegratedModuleCollection(List`1 moduleList) at System.Web.HttpApplication.GetModuleCollection(IntPtr appContext) at System.Web.HttpApplication.RegisterEventSubscriptionsWithIIS(IntPtr appContext, HttpContext context, MethodInfo[] handlers) at System.Web.HttpApplication.InitSpecial(HttpApplicationState state, MethodInfo[] handlers, IntPtr appContext, HttpContext context) at System.Web.HttpApplicationFactory.GetSpecialApplicationInstance(IntPtr appContext, HttpContext context) at System.Web.Hosting.PipelineRuntime.InitializeApplication(IntPtr appContext)
0
tamray_tech
Asked:
tamray_tech
  • 4
  • 2
1 Solution
 
Simon Butler (Sembee)ConsultantCommented:
What build level of Exchange 2010 are you on, what is the host OS and what is the latest version of netframework that you have installed?

Simon.
0
 
tamray_techAuthor Commented:
Version 14.3 (Build 123.4)

Rollup 4

2008 R2

.Net Framework 4 Client profile
.Net Framework 4 Extended
0
 
Simon Butler (Sembee)ConsultantCommented:
Looks like the app pools are wrong.
How did you reset the virtual directories? Did you use the manual Shell method, or did you use the wizards in EMC?

Simon.
0
Get your Conversational Ransomware Defense e‑book

This e-book gives you an insight into the ransomware threat and reviews the fundamentals of top-notch ransomware preparedness and recovery. To help you protect yourself and your organization. The initial infection may be inevitable, so the best protection is to be fully prepared.

 
tamray_techAuthor Commented:
Used the GUI.
0
 
tamray_techAuthor Commented:
Fixed the issue doing the following:

Browsed to:C:\Windows\Microsoft.NET\Framework64\v2.0.50727\Temporary ASP.NET Files

change the owa directory to owa.old

replaced OWA web.config with copy from another virtual directory

restarted IIS


Works now
0
 
tamray_techAuthor Commented:
Solution fixed the problem
0

Featured Post

Free learning courses: Active Directory Deep Dive

Get a firm grasp on your IT environment when you learn Active Directory best practices with Veeam! Watch all, or choose any amount, of this three-part webinar series to improve your skills. From the basics to virtualization and backup, we got you covered.

  • 4
  • 2
Tackle projects and never again get stuck behind a technical roadblock.
Join Now