Solved

SharePoint 2010 PerformancePoint Services errors

Posted on 2013-12-20
2
2,287 Views
Last Modified: 2014-01-02
I'm getting the same two Event Log errors repeating once every hour.  The errors occur on a Windows 2008 R2 64-bit server running SharePoint 2010 SP1.  Anybody have any suggestions to how to fix these errors?

Log Name:      Application
Source:        Microsoft-SharePoint Products-PerformancePoint Service
Date:          12/20/2013 11:47:40 AM
Event ID:      4
Task Category: PerformancePoint Services
Level:         Error
Keywords:      
User:          xxxxxxxxxx
Computer:      xxxxxxxxxx
Description:
An unexpected error occurred.  Error 58536.
Exception details:
System.InvalidOperationException: Operation is not valid due to the current state of the object.
   at Microsoft.PerformancePoint.Scorecards.ServerCommon.ServerUtils.set_UnauthorizedAccessDetected(Boolean value)
   at Microsoft.PerformancePoint.Scorecards.BIMonitoringServiceApplicationProxy.HandleChannelException(Exception ex, SPServiceLoadBalancerContext loadBalancerContext)
   at Microsoft.PerformancePoint.Scorecards.BIMonitoringServiceApplicationProxy.ExecuteOnChannel(CodeBlock codeBlock)


Log Name:      Application
Source:        Microsoft-SharePoint Products-PerformancePoint Service
Date:          12/20/2013 11:47:40 AM
Event ID:      1
Task Category: PerformancePoint Services
Level:         Error
Keywords:      
User:          xxxxxxxxxx
Computer:      xxxxxxxxxx
Description:
Failed to execute SharePoint BI Maintenance Job
Microsoft.PerformancePoint.Scorecards.BpmException: An unexpected error occurred.  Error 58536.  Additional details have been logged for your administrator.
   at Microsoft.PerformancePoint.Scorecards.BIMonitoringServiceApplicationProxy.ExecuteOnChannel(CodeBlock codeBlock)
   at Microsoft.PerformancePoint.Scorecards.BIMaintenanceJob.Execute(Guid targetInstanceId)
0
Comment
Question by:David_XF
2 Comments
 
LVL 6

Accepted Solution

by:
Harish Kumar earned 500 total points
ID: 39750649
Basically the error is saying that performance point is not good.

Do you have performance point installed? check the central admin -> service applications

if you don't need performance point delete the service application.

Regards,
Harish Kumar
0
 

Author Comment

by:David_XF
ID: 39752516
That's an easy solution I didn't think of.  We weren't using Performance Point.  I deleted the service application and the errors are gone.  Thanks!
0

Featured Post

Complete VMware vSphere® ESX(i) & Hyper-V Backup

Capture your entire system, including the host, with patented disk imaging integrated with VMware VADP / Microsoft VSS and RCT. RTOs is as low as 15 seconds with Acronis Active Restore™. You can enjoy unlimited P2V/V2V migrations from any source (even from a different hypervisor)

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

Note:  There are two main ways to deploy InfoPath forms:  Server-side and directly through the SharePoint site.  Deploying a server-side InfoPath form means the form is approved by the Administrator, thus allowing greater functionality in the form. …
I recently came across an issue with a MOSS 2007 deployment where access into some sub-sites were denied, even for the MOSS farm administrators. A bit of background to the setup of this MOSS farm; this was a three server setup, consisting of a fr…
This video shows how to use Hyena, from SystemTools Software, to bulk import 100 user accounts from an external text file. View in 1080p for best video quality.
Finds all prime numbers in a range requested and places them in a public primes() array. I've demostrated a template size of 30 (2 * 3 * 5) but larger templates can be built such 210  (2 * 3 * 5 * 7) or 2310  (2 * 3 * 5 * 7 * 11). The larger templa…

809 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question