Solved

NetExtender Issue

Posted on 2013-12-22
14
4,071 Views
1 Endorsement
Last Modified: 2014-01-12
I have a user that is running NetExtender and connecting via SSL VPN to the office. We have found that the client on the laptop will not stay connected. It connects then disconnects after a few minutes. I have uninstalled the version then went to an older version then moved to the latest version. No matter what version is loaded it will not stay connected. I have several other users including myself that connect using the same software and method and no one is having any issues except this one user. Not sure what to check next.
1
Comment
Question by:TabDB
  • 5
  • 3
  • 2
  • +2
14 Comments
 
LVL 11

Expert Comment

by:Miftaul
Comment Utility
Check the Firewall and Antivirus software in that particular laptop.

Are you using ver 7.0.196, thats the latest version.
0
 

Author Comment

by:TabDB
Comment Utility
Firewall was turned off and the antivirus was disabled and tested again without success. Yes I am running 7.0.196.
0
 
LVL 11

Expert Comment

by:Miftaul
Comment Utility
You're sure that NetExtender Client works just fine with the same user account in another laptop!!
0
 
LVL 20

Expert Comment

by:carlmd
Comment Utility
One of Sonicvwall's fixes for this is to delete the NetExtender client. and then reinstall.
0
 
LVL 24

Expert Comment

by:diverseit
Comment Utility
Hi TabDB,

What is the OS version of the laptop? Are they a domain user?

Make sure User/Group/Global Policies is not set to a ‘deny’ policy for the NetExtender IP range for this user.

Make sure you have not hit your limit on SSL-VPN licensing.

Make sure you have enough IPs in the NetExtender IP range.

Let me know how it goes!
0
 
LVL 15

Expert Comment

by:getzjd
Comment Utility
I assume you have tested this particular laptop and user when connecting from somewhere other than his/her normal place experiencing issues, correct?  This would rule out an ISP related issue on his/her end.     If not, give it a shot.
0
 

Author Comment

by:TabDB
Comment Utility
So I have a second laptop now with the same issue. I did remote in on this laptop while at the users home and check. When the NetExtender tries to connect an error message comes up.
Error 720 and something about RAS. He is running Windows 7. I have tested my laptop from home and I am still working correctly using Windows 7.
0
How to run any project with ease

Manage projects of all sizes how you want. Great for personal to-do lists, project milestones, team priorities and launch plans.
- Combine task lists, docs, spreadsheets, and chat in one
- View and edit from mobile/offline
- Cut down on emails

 
LVL 15

Expert Comment

by:getzjd
Comment Utility
Can you provide the complete error?  

Do you also have the global VPN client installed?

What version of firmware is on the sonicwall?
0
 
LVL 20

Expert Comment

by:carlmd
Comment Utility
The following describes the error, it's cause, and how to get around it.


https://www.fuzeqna.com/sonicwallkb/ext/kbdetail.aspx?kbid=5305
0
 

Author Comment

by:TabDB
Comment Utility
Carlmd,

Did perform the info in the link you sent and still have same issue. I am attaching the logs from NetExtender for review.
Capture1.PNG
Capture2.PNG
0
 
LVL 20

Expert Comment

by:carlmd
Comment Utility
0
 

Accepted Solution

by:
TabDB earned 0 total points
Comment Utility
It appears that the IT folks before my tenure had setup the SonicWall with a user ID for LDAP authentication. They used a user ID that was not recognized by our new IT department so they proceeded to disable and move the account to the disabled users group a couple of weeks back. By doing so the account which was under the Users/Settings area on the Sonicwall and was being used as I mentioned by LDAP. Since the user was moved it caused the LDAP to stop working and of course caused my issue. After speaking with Sonicwall this morning they pointed out that LDAP was not working and so after I investigated more realized what had taken place. The other point that was noticed is that the WAN was disabled for the SSLVPN connections. The LAN and the DMZ was still enabled which explains why my laptop worked and others did not. I was accessing via the DMZ and all others access via the WAN. Problem solved.
0
 
LVL 24

Expert Comment

by:diverseit
Comment Utility
Good to hear you got it resolved!
0
 

Author Closing Comment

by:TabDB
Comment Utility
Issue has been resolved.
0

Featured Post

What Security Threats Are You Missing?

Enhance your security with threat intelligence from the web. Get trending threat insights on hackers, exploits, and suspicious IP addresses delivered to your inbox with our free Cyber Daily.

Join & Write a Comment

Secure VPN Connection terminated locally by the Client.  Reason 442: Failed to enable Virtual Adapter. If you receive this error on Windows 8 or Windows 8.1 while trying to connect with the Cisco VPN Client then the solution is a simple registry f…
Microservice architecture adoption brings many advantages, but can add intricacy. Selecting the right orchestration tool is most important for business specific needs.
After creating this article (http://www.experts-exchange.com/articles/23699/Setup-Mikrotik-routers-with-OSPF.html), I decided to make a video (no audio) to show you how to configure the routers and run some trace routes and pings between the 7 sites…
After creating this article (http://www.experts-exchange.com/articles/23699/Setup-Mikrotik-routers-with-OSPF.html), I decided to make a video (no audio) to show you how to configure the routers and run some trace routes and pings between the 7 sites…

763 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question

Need Help in Real-Time?

Connect with top rated Experts

10 Experts available now in Live!

Get 1:1 Help Now