[Okta Webinar] Learn how to a build a cloud-first strategyRegister Now

x
?
Solved

Citrix XenApp 6.5 COM Port Redirection Not Mapping

Posted on 2013-12-23
6
Medium Priority
?
2,775 Views
Last Modified: 2014-01-13
One out of five Citrix XenApp 6.5 servers is not allow clients to redirect/map their local COM4 to the Server COM1. We use a Net Use command at login to map a USB-to-serial signature pad that lives on client COM4.

The other 4 Citrix XenApp servers are properly redirecting/mapping the COM ports fine.

I checked the RDM Session Host Config. console and the ICA and RDP allow COM redirection...

Server: Windows 2008 R2
Citrix: XenApp 6.5
Client: XenApp Hosted Full 12.3
0
Comment
Question by:Freda Driscoll-Sbar
  • 4
  • 2
6 Comments
 
LVL 23

Expert Comment

by:Ayman Bakr
ID: 39737367
1. First of all check whether that XenApp 6.5 server is at the same patch and hotfix level and same rollup pack level as the others.

2. Connect to a desktop session on that server, open a CMD session and try to manually map the COM port using net use command and check if it is successful.

3. Is the server included in the same Workgroup, OU and Windows security groups as the other XenApp servers - that is to say, is it getting the same set of policies as the others?
0
 

Author Comment

by:Freda Driscoll-Sbar
ID: 39751278
Mutawadi, Thanks for the insight;

1. Citrix version/patch levels are same
2. We are testing RDP COM mapping outside of Citrix next...
3. Yes, same domain and same GPO's for all 5 servers.
0
 

Author Comment

by:Freda Driscoll-Sbar
ID: 39751605
I just confirmed that syslog messages are populating the Syslog db table 'syslog_incoming', BUT not showing in the Cacti...

Any ideas?
0
Independent Software Vendors: We Want Your Opinion

We value your feedback.

Take our survey and automatically be enter to win anyone of the following:
Yeti Cooler, Amazon eGift Card, and Movie eGift Card!

 
LVL 23

Expert Comment

by:Ayman Bakr
ID: 39752377
Check the installation, configuration and patch level of your application. Is it the same on all servers?
0
 

Accepted Solution

by:
Freda Driscoll-Sbar earned 0 total points
ID: 39766592
All servers same config and patch levels. This problem appeared to have resolved itself.
0
 

Author Closing Comment

by:Freda Driscoll-Sbar
ID: 39776104
issue resolved itself.
0

Featured Post

Get free NFR key for Veeam Availability Suite 9.5

Veeam is happy to provide a free NFR license (1 year, 2 sockets) to all certified IT Pros. The license allows for the non-production use of Veeam Availability Suite v9.5 in your home lab, without any feature limitations. It works for both VMware and Hyper-V environments

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

Exchange server is not supported in any cloud-hosted platform (other than Azure with Azure Premium Storage).
A procedure for exporting installed hotfix details of remote computers using powershell
This tutorial will give a short introduction and overview of Backup Exec 2012 and how to navigate and perform basic functions. Click on the Backup Exec button in the upper left corner. From here, are global settings for the application such as conne…
To efficiently enable the rotation of USB drives for backups, storage pools need to be created. This way no matter which USB drive is installed, the backups will successfully write without any administrative intervention. Multiple USB devices need t…

834 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question