Mother board sound drivers

Hi
I have D915GAG mother board and need drivers for onboard sound running windows xp sp 3 32 bit
Please provide me with download link for drivers
ciscosuppAsked:
Who is Participating?

Improve company productivity with a Business Account.Sign Up

x
 
nobusConnect With a Mentor Commented:
See if  my sound procedure checklist helps :
-check if the device is enabled in the bios
-in device manager, check if the card is installed without errors
-look if there are driver updates available, and install them
-if needed, install / uninstall the  UAA HD Audio Bus driver    http://support.microsoft.com/kb/888111
-start>run>services.msc  and check if the Windows Audio service started and set to automatic?
        then, from Device Manager>view   click "show hidden devices" , now  right click your sound devices, and select Uninstall.
        Reboot, and cancel the wizard to reinstall
        Install your latest drivers, and reboot to complete the install......
-in the audio and sound applet>audio tab check if the sound card is selected
-in the volume section, check if the sound is turned up enough, and NOT muted
-in the audio and sound applet>sounds tab select the start windows sound, and check if you can play it
-check if the speakers are connected to the proper sound output (green)
-test the speakers on another PC

of course, if the sound device is bad - it won't work, but you can test that by running from the live Knoppix cd - you should hear the welcome sound : ftp://ftp.kernel.org/pub/dist/knoppix/KNOPPIX_V6.4.4CD-2011-01-30-EN.iso
0
Free Tool: ZipGrep

ZipGrep is a utility that can list and search zip (.war, .ear, .jar, etc) archives for text patterns, without the need to extract the archive's contents.

One of a set of tools we're offering as a way to say thank you for being a part of the community.

 
Tony GiangrecoConnect With a Mentor Commented:
This Intel link may assist in resolving your problem

http://www.intel.com/support/motherboards/desktop/sb/CS-020642.htm
0
 
ciscosuppAuthor Commented:
I download the drivers and run setup its said installation completed successfully but I still don’t have sound.
Please see attached file any advice

i also tried TG-TIS linke not luck
sound.JPG
0
 
Patrick BogersDatacenter platform engineer LindowsCommented:
Hi again,

Please check the system BIOS to see if it is turned on.
0
 
ciscosuppAuthor Commented:
yip i checked turned on i disable it installed drivers turned on again no luck under device manager it it the pci device you can see on my print screen
0
 
Patrick BogersDatacenter platform engineer LindowsCommented:
Try booting to safemode, delete all multimedia devices and reboot to normal mode. What happens?
0
 
Aditya AroraConnect With a Mentor Network & Hardware Commented:
check for jumper setting in motherboard.
0
Question has a verified solution.

Are you are experiencing a similar issue? Get a personalized answer when you ask a related question.

Have a better answer? Share it in a comment.

All Courses

From novice to tech pro — start learning today.