• Status: Solved
  • Priority: Medium
  • Security: Public
  • Views: 554
  • Last Modified:

external users OOO replies from exchange 2007 server

we have setup OOO replies before it seems without issues
but we have a mailbox on an exchange 2007 server (using outlook 2003)
we setup the OOO reply along with message for said mailbox
tested it from users on the SD domain and received replies
tested from an outside the AD mailbox and no replies
we setup the proper settings on the hub transport tab and restarted the server but still no external users getting the OOO
all help is greatly appreciated
delebute
0
David Elebute
Asked:
David Elebute
  • 2
1 Solution
 
SreRajCommented:
Hi,

Please check if ExternalOOFOptions is set to External for this mailbox. You could use the following command in Exchange Powershell Console and look for the value for the parameter ExternalOOFOptions

Get-Mailbox -id <mailbox identity>

If it is set as InternalOnly then, you could change it to External with the following command

Set-Mailbox -id <mailbox identity> -ExternalOOFOptions External

Once this is set, you could set a External Out of Office for the mailbox thru OWA.

Please refer the following article for more information.

http://blogs.technet.com/b/exchange/archive/2006/10/06/3395024.aspx
0
 
David ElebuteSystems ConsultantAuthor Commented:
thank you SreRaj
I have tried this but I cannot seem to get the correct parameters
I am typing the following in the powershell commandlet

Set Mailbox id mailbox alias ExternalOOFOptions External (getting errors in syntax)

delebute
0
 
David ElebuteSystems ConsultantAuthor Commented:
please disregard last message SreRaj; I have found the correct syntax

delebute
0

Featured Post

Making Bulk Changes to Active Directory

Watch this video to see how easy it is to make mass changes to Active Directory from an external text file without using complicated scripts.

  • 2
Tackle projects and never again get stuck behind a technical roadblock.
Join Now