Solved

Exchange 2010 Mailbox access & Routing issue

Posted on 2013-12-29
6
244 Views
Last Modified: 2014-01-19
Dear Experts.
We are facing strange issue with our exchange 2010 environment,in a day some users are not able to connect to exchange server outlook shows reconnecting at the same time same user cannot access to OWA as well its happening for 1-2 hours after that it will be fine, and it not all users at same time and some times even internal mails are taking long time to deliver.

Exchange environment:
Two exchange 2010 SP3 servers configured as DAG, and CAS array pointing to Node1 and node2 is a cold backup, ESET email security installed on both servers.

Thanks
0
Comment
Question by:emtechadmin
6 Comments
 
LVL 31

Expert Comment

by:Gareth Gudger
ID: 39744967
Good afternoon,

Anything showing up in the Event Logs?

Are these physical or virtual machines?

Any indication of network issues (bad NIC, cabling, etc).
0
 
LVL 6

Expert Comment

by:iradatsiddiqui
ID: 39745361
What exact error the users are getting when they tried login to OWA? Please share how transport role is configured as you are telling some issues with transmitting the mails? Are the internal users able to login to OWA all the time?
0
 
LVL 7

Expert Comment

by:dsnegi_25dec
ID: 39745425
Did you Check event viewer may be some DC/GC issues  .

Can you check connectivity between Mailbox Server & CAS servers

Are you see any errors
0
Best Practices: Disaster Recovery Testing

Besides backup, any IT division should have a disaster recovery plan. You will find a few tips below relating to the development of such a plan and to what issues one should pay special attention in the course of backup planning.

 
LVL 1

Expert Comment

by:Diwakar Sharma
ID: 39751224
The problem is looking like with CAS as in Exchange 2010 MAPI and OWA both connects with client access server.

You can use remote connectivity analyzer to troubleshoot this issue.

https://testconnectivity.microsoft.com/
0
 
LVL 1

Accepted Solution

by:
emtechadmin earned 0 total points
ID: 39781609
got support from Microsoft, issue with NOD32 antivirus once i uninstalled it the issue fixed
0
 
LVL 1

Author Closing Comment

by:emtechadmin
ID: 39791974
got support from Microsoft, issue with NOD32 antivirus once i uninstalled it the issue fixed
0

Featured Post

Networking for the Cloud Era

Join Microsoft and Riverbed for a discussion and demonstration of enhancements to SteelConnect:
-One-click orchestration and cloud connectivity in Azure environments
-Tight integration of SD-WAN and WAN optimization capabilities
-Scalability and resiliency equal to a data center

Question has a verified solution.

If you are experiencing a similar issue, please ask a related question

Suggested Solutions

Title # Comments Views Activity
MSExchange ActiveSync Event ID 10008 3 35
Exchange Recieve/Send Connectors 6 32
exchane, activesync 4 19
Creating DAG on Exchange 2016 4 15
Utilizing an array to gracefully append to a list of EmailAddresses
Read this checklist to learn more about the 15 things you should never include in an email signature.
In this video we show how to create a Resource Mailbox in Exchange 2013. We show this process by using the Exchange Admin Center. Log into Exchange Admin Center.: Navigate to the Recipients >> Resources tab.: "Recipients" is our default selection …
In this video we show how to create a mailbox database in Exchange 2013. We show this process by using the Exchange Admin Center. Log into Exchange Admin Center.: First we need to log into the Exchange Admin Center. Navigate to the Servers >> Data…

809 members asked questions and received personalized solutions in the past 7 days.

Join the community of 500,000 technology professionals and ask your questions.

Join & Ask a Question